Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ SUNLIGHT


Σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων για 40 ημέρες έβαλε τους μισούς εργαζόμενους η εταιρεία μπαταριών Sunlight και σε υποχρεωτική άδεια τους υπόλοιπους, εκμεταλλευόμενη τις αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης.
Λίγες ημέρες πριν, στις 8 Απρίλη, με ανακοίνωσή της υπερηφανευόταν για τα επιτεύγματα του τελευταίου χρόνου. Την επέκταση κατά 25% της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, την αύξηση κερδών, τη δημιουργία θυγατρικής στις ΗΠΑ, τις προοπτικές που υπάρχουν για το 2020.
Αυτές βέβαια οι «προοπτικές» δεν αφορούν τους εργαζόμενους. Ή μάλλον πιο σωστά, αυτές οι προοπτικές προϋποθέτουν το τσάκισμα και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Τα αφεντικά της Sunlight, όπως και κάθε «σωστός» κεφαλαιοκράτης, προσπαθούν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία. Εκμεταλλεύονται την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης και δηλώνουν τώρα «αδυναμία» να συνεχίσουν την παραγωγή. Όσο για τους εργάτες, αυτοί ας τα βγάλουν πέρα με το 800άρι (όταν το πάρουν). Δεν έφτανε που δούλευαν σε ανθυγιεινές συνθήκες και σε καθεστώς τρομοκρατίας και πίεσης για να αυγατίζουν τα κέρδη της εταιρείας, τώρα καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο. Καλούνται να θυσιαστούν και αυτοί και τα δικαιώματά τους για να μη χάσουν τα αφεντικά.
Οι αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που γίνονται εν μέσω πανδημίας για να «ανακουφίσουν», υποτίθεται, τους εργαζόμενους, είναι ρυθμίσεις που χτυπούν το δικαίωμά τους στη δουλειά και παράλληλα στρώνουν το έδαφος για την επόμενη εφιαλτική ημέρα. Για το παραπέρα τσάκισμα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Για την πλήρη απελευθέρωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Για την κάλυψη και προστασία του μεγάλου κεφαλαίου από την κρίση που αρχίζει να ξεσπά.
Μπροστά μας ανοίγεται ένας ακόμη πιο βαθύς εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας. Χιλιάδες απολύσεις, εκμετάλλευση, φτώχια και ανεργία. Αυτή είναι η συνέχεια της πανδημίας, αυτή είναι η αυριανή ημέρα για τους εργαζόμενους.
Να αντισταθούμε!! Να μην πληρώσουν οι εργάτες και ο λαός την κρίση τους! Να διεκδικήσουμε συλλογικά τα δικαιώματά μας! Ο οργανωμένος ταξικός αγώνας είναι ανάγκη ζωής, μπροστά στη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος.

·         ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ
·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ
·         ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
·         ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
·         ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
·         ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ξάνθη 20/4/20


Δεν υπάρχουν σχόλια: