Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΛΑΡΙΣΑ
Συμμετοχή της Ταξικής Πορείας στην κινητοποίηση
της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτιρίων Κέντρων Υγείας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρας Υγείας και το πανελλαδικό κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, καλέστηκε κινητοποίηση από την Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας ν. Λάρισας, έξω απ' την πύλη του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν λίγοι υγειονομικοί και στήριξαν με πανό η Ταξική Πορεία, το Εργατικό Κέντρο, η περιφερειακή παράταξη Αριστερή παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία γιά την ανατροπή, το #κανένας μόνος/η, η κατάληψη Ντουγρού και ο αθλητικός σύλλογος "Μαρίνος Αντύπας". Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά το μικρό δυναμικό της κινητοποίησης, η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη, χωρίς όμως να προκληθεί κάποια ένταση. 








Παρά τα αντικειμενικά όρια της δράσης των νοσοκομειακών, είχε χαρακτηριστεί άλλωστε "συμβολική", και της υποκειμενικής μας δυνατότητας, η Ταξική Πορεία, προσπάθησε μέσα από το πανό της, να εκφράσει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των υγειονομικών. Προσπάθησε να προωθήσει την κατεύθυνση της Αντίστασης, απέναντι σε όλες τις πολιτικές διάλυσης των νοσοκομείων και του δημόσιου συστήματος Υγείας και να αναδείξει ως ανάγκη των ημερών τη Διεκδίκηση του δικαιώματος στην περίθαλψη και την ίδια τη ζωή.


#epimenoumediekdikoume



























Δεν υπάρχουν σχόλια: