Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Για τις κινητοποιήσεις στις 7 Απρίλη:
Οι υγειονομικοί μαζί με το λαό να συνεχίσουν να διεκδικούν!


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Ιπποκράτειο
Με μαζικές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες νοσοκομεία όλης της χώρας σήμερα, 7 Απρίλη, ο λαός μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που απηύθυναν οι υγειονομικοί, με σκοπό να καταγγείλουν τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν όλο το τελευταίο διάστημα και να δηλώσουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα! Από νωρίς το πρωί, άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από νοσοκομεία, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, που -παρά τις πρωτόγνωρες και ασφυκτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες- θέλησαν να ενώσουν τις φωνές τους με το υγειονομικό προσωπικό και να βροντοφωνάξουν ότι θα υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην περίθαλψη, στη διάγνωση, στη ζωή, αλλά και στη δουλειά με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα! Από όλες τις γωνιές της χώρας, φτάνουν ανταποκρίσεις για μαζικές συγκεντρώσεις, αποδεικνύοντας πως το ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνει η κυβέρνηση, δεν είναι αρκετό για να μας φιμώσει!

Είναι πέρα για πέρα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι, κόντρα στην επιβεβλημένη απαγόρευση της κυκλοφορίας, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας και πειθάρχησης που συντονισμένα προωθεί το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας, υπάρχει ένα δυναμικό που δεν πτοείται και βρίσκει τον τρόπο, ακόμα και σ’ αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, να κάνει τη φωνή του να ακουστεί! Είναι επιβεβλημένη ανάγκη το δυναμικό αυτό να πλατύνει και να εκφραστεί ακόμη πιο μαζικά το επόμενο διάστημα, μιας και οι μάσκες των κυβερνώντων έχουν πέσει, αποκαλύπτοντας με τον πιο προκλητικό τρόπο ποιο είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν: άγρια επίθεση σε όλα τα επίπεδα και ξεδόντιασμα κάθε έννοιας δικαιώματος, ακόμα και του ίδιου του δικαιώματος στη ζωή!


ΛΑΡΙΣΑ
 Το κυβερνητικό αφήγημα «είμαστε όλοι μαζί» πιάνει τα όριά του, κάνοντας ολοένα και πιο κατανοητό ότι η πολιτική που ακολουθείται έχει βαθιά ταξικά χαρακτηριστικά! Τα χειροκροτήματα και οι κάλπικες ευχαριστίες του πρωθυπουργού στους «ήρωες με τις λευκές ποδιές» πολύ γρήγορα τα διαδέχτηκαν η κρατική καταστολή και η επέμβαση της αστυνομίας, μόλις οι υγειονομικοί τόλμησαν να κινητοποιηθούν και να εκφράσουν τα δίκαια αιτήματα τους. Η προκλητική αστυνομική παρουσία στις σημερινές συγκεντρώσεις, η βίαιη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στον Ευαγγελισμό, στην Καρδίτσα και αλλού, με προσαγωγές, απειλές συλλήψεων και πρόστιμα, δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές διαθέσεις του συστήματος και πόσο γρήγορα θωρακίζεται απέναντι στις αντιστάσεις του λαού επιστρατεύοντας το… μαστίγιο!

ΧΑΝΙΑ
Οι σημερινές κινητοποιήσεις, έστω και σε ένα πρώτο επίπεδο, κάνουν φανερό πως ο λαός μας δεν πρόκειται να υποκύψει στο καλοστημένο αφήγημα της «ομοψυχίας» και της «ατομικής ευθύνης» που του πλασάρουν τόσο ξεδιάντροπα η κυβέρνηση και τα αστικά ΜΜΕ. Το φόβο και την απομόνωση που καλλιεργούν, σιγά-σιγά τα διαδέχεται η οργή! Το παραμύθι του «θωρακισμένου συστήματος υγείας» και του «εξοπλισμένου υγειονομικού προσωπικού» καταρρέει μπροστά στα μάτια μας, μέσα από τις αγωνιώδεις καταγγελίες που κατέθεσαν και σήμερα οι υγειονομικοί μας, οι οποίοι –τη στιγμή που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης– δε διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, ενώ εξωθούνται να δουλεύουν με εξοντωτικούς ρυθμούς. Το παραμύθι ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι αρκεί για να ξεπεραστεί η πανδημία διαψεύδεται με τον πιο δραματικό τρόπο, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη να παλέψουμε από ΣΗΜΕΡΑ για δωρεάν ΤΕΣΤ και περίθαλψη για όλο το λαό και για ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων του υγειονομικού προσωπικού!

Δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να τους χαριστούμε! Είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και ποιοι είναι εναντίον μας σε αυτή τη μάχη. Ο λαός, μαζί με τους υγειονομικούς, πρέπει να υπερασπιστεί τη ζωή του και τα δικαιώματά του, απέναντι στους δυνάστες του που έχουν να του τάξουν μόνο δυστυχία. Αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας στιγμές, ΠΡΕΠΕΙ να βρούμε τους τρόπους να εκφράσουμε τη δίκαιη οργή μας και να συνεχίσουμε να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ! Οι σημερινές κινητοποιήσεις μαρτυρούν πως ο λαός μας… θα τη βρει την άκρη!

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων στον τομέα της κρατικής περίθαλψης

·         Να ξανανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν

·         Να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν νέες κλίνες και κλίνες ΜΕΘ

·         Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας και ΤΕΣΤ για όλο το λαό  


Τρίτη, 7 Απρίλη


ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΘΗΝΑ: Νοσοκομείο Αγία Όλγα

ΑΘΗΝΑ: Νοσοκομείο Γεννηματάς


Δεν υπάρχουν σχόλια: