Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Η Πράκτικερ «αποφασίζει και διατάσσει» την αναστολή της συνδικαλιστικής δράσης



Και για όσους είχαν αμφιβολίες για το πώς μεταφράζει η εργοδοσία (και ιδιαίτερα το μεγάλο κεφάλαιο) τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και το κλίμα έκτακτης ανάγκης που επιβάλλει η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία, ήρθε η διοίκηση της Πράκτικερ να το ξεκαθαρίσει.

Σε απάντησή της προς την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του σωματείου, η οποία είχε ζητήσει ραντεβού, η εργοδοσία απάντησε με επιστολή της ότι «λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας (δεν προβλέπεται η άσκηση συνδικαλιστικών λειτουργιών ως λόγος άδειας) και λόγω αναστολής των συμβάσεων εργασίας (με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) αναστέλλονται και όλες οι συνδικαλιστικές λειτουργίες στο βαθμό που προϋποθέτουν συναντήσεις προσώπων»!!!

Σαν έτοιμη από καιρό, λοιπόν, η εργοδοσία της Πράκτικερ, εκμεταλλεύτηκε αμέσως (πάντα για λόγους υγείας!) τις δυνατότητες που της δίνουν τα κυβερνητικά μέτρα.

Όπως χιλιάδες ακόμη εργοδότες που καταπάτησαν τα εργατικά δικαιώματα, απέλυσαν, μείωσαν μισθούς, μετέτρεψαν συμβάσεις κ.λπ.

Όλοι αυτοί που, προφανώς, έχουν λάβει υπόψη τους και το κλείσιμο του ματιού από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες οι οποίες είναι εξαφανισμένες, συμβάλλοντας και αυτές στο κλίμα της δήθεν «εθνικής ομοψυχίας» που θέλει να νομιμοποιήσει την επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα.

Όλοι αυτοί που καλοβλέπουν πολιτικές κινήσεις τύπου Όρμπαν.

• Να μην τους χαριστούμε! Να μην αποδεχτούμε τη φίμωση των εργαζομένων και των οργάνων τους! Να μην αποδεχτούμε καμιά αναστολή συνδικαλιστικής δράσης! Να μην ανεχτούμε την περιστολή των δικαιωμάτων μας! Οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους δεν θα γίνουν θυσία, δεν θα μπουν σε καραντίνα!



#EpimenoumeDiekdikoume

Δεν υπάρχουν σχόλια: