Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Τριετής Συλλογική Σύμβαση στη Τσιμεντοβιομηχανία: Μόνιμη φτώχια, πάγωμα μισθών με την πλάτη του εργοδοτικού συνδικαλισμού!



Πανηγυρίζει ο ΣΕΒ και ο αστικός τύπος για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης στη βιομηχανία του Τσιμέντου που προβλέπει «πάγωμα» των μισθών για τρία χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο το ΣΕΒ, η σύμβαση «προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες λειτουργίας των εταιρειών παραγωγής τσιμέντου, όπως δραστηριοποιούνται στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον». Προσαρμόζεται, δηλαδή, σε ένα καθεστώς μόνιμης φτώχιας για τους εργαζόμενους, και εξασφάλισης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Αποδεικνύεται έτσι η ουσία της «εθνικής ομοψυχίας» απέναντι στην πανδημία και τις οικονομικές της επιπτώσεις: όλα στο κεφάλαιο, φτώχια για τους εργαζόμενους!

Η βιομηχανία του Τσιμέντου έχει στις τάξεις της μερικά από τα μεγαλύτερα μονοπώλια στην Ελλάδα, που ανακοινώνουν κάθε χρόνο κερδοφορία δεκάδων εκατομμύριων ευρώ. Λαμβάνει κάθε είδους κρατική ενίσχυση, χαμηλότερη φορολογία και λειτουργικά κόστη. Η βιομηχανία Τσιμέντου έχει το ελεύθερο από το κράτος να μολύνει το περιβάλλον και να φορτώνει το κόστος λειτουργία της στο λαό των πόλεων.

Εν μέσω πανδημίας, και με το λαό να βρίσκεται χωρίς υποδομή παροχής περίθαλψης, το μεγάλο κεφάλαιο πήρε τη μεγαλύτερη μερίδα των κρατικών ενισχύσεων και φοροαπαλλαγών, καθώς και διευκολύνσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές. Εκμεταλλευόμενη τα κυβερνητικά μέτρα, η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ στο Βόλο, ανακοίνωσε την καταβολή του δώρου του Πάσχα στις 15 Ιούνη.

Η εργοδοσία, βρήκε τον καλύτερο σύμμαχο για την «ταξική συνεργασία», στο πρόσωπο του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας των εργαζόμενων στη Τσιμεντοβιομηχανία, υπέγραψε τη μόνιμη φτώχια των εργαζόμενων της. Τι έχει να παρουσιάσει στους εργαζόμενους η Ομοσπονδία, σε μια βιομηχανία που παράγεται κερδοφορία εκατομμυρίων; Μια σύμβαση ακριβώς ίδια με την προηγούμενη και ένα μπόνους μερικών δεκάδων ευρώ που θα δοθεί μια φορά τα επόμενα 2 χρόνια. Η μόνιμη φτώχια των εργαζομένων έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της συνδικαλιστικής ηγεσίας!

Η Ομοσπονδία Τσιμέντου, έχει φροντίσει να κρατήσει τον κλάδο έξω από κάθε αγωνιστική διεκδίκηση, μακριά από κάθε μάχη του εργατικού κινήματος, απέναντι στην αντεργατική πολιτική. Έχει φροντίσει να κρατήσει έξω από την Ομοσπονδία τη μεγάλη εργατική μάζα που δουλεύει στις εργολαβίες. Αποτελεί άξιο πιόνι της εργοδοσίας.

Η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης ανοίγει το δρόμο και για άλλους κλάδους της βιομηχανίας. Αποτελεί τμήμα της «αντεργατικής επιδημίας» που εξαπολύεται.

Μόνο μέσα από την ταξική οργάνωση και πάλη, με τη σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές, μπορεί να έρθει ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους!

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
  • ΚΑΤΩ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!
  • ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟ ΜΑΣ!

16/4/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: