Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΑΘΑΝΑΤΗ Η HELIN BOLEK




Στις 3/4/2020 έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια Helin Bolek, μέλος του μουσικού επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, στα 28 της χρόνια. Η ίδια, όπως και ο Ibrahim Gokcek, μέλος του Grup Yorum, διεξήγαγε απεργία πείνας από τις 17 Μαΐου 2019,  με αιτήματα να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του συγκροτήματος που κρατούνται φυλακισμένα, να μην γίνονται έφοδοι στα γραφεία τους, να καταργηθούν οι απαγορεύσεις των συναυλιών τους, να καταργηθεί η επικήρυξη με αμοιβή των μελών του Grup Yorum, να ακυρωθούν τα εντάλματα σύλληψης και να ανακληθούν όλες οι ποινικές διώξεις που υπάρχουν εις βάρος τους.

Μέσα από τον αγώνα της Helin Bolek ενάντια στο καθεστώς καταπίεσης που επιβάλλει η κυβέρνηση του AKP στην Τουρκία, προσωποποιείται ένας ολόκληρος μεγαλειώδης αγώνας των Τούρκων αγωνιστών και του τούρκικου λαού, κάτι που διαφαίνεται καθαρά στο γεγονός ότι η ίδια και οι αγωνιστές του Grup Yorum είναι επικηρυγμένοι από το καθεστώς Ερντογάν εδώ και χρόνια. Κάτι που φάνηκε και σήμερα, στην κηδεία της Helin Bolek στην Κωνσταντινούπολη, όπου η κυβέρνηση επιτέθηκε με αύρες, δακρυγόνα και συλλήψεις στον κόσμο που μαζεύτηκε για να τιμήσει την μνήμη της.

Η Helin Bolek έδωσε τη ζωή της στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό και από εδώ και στο εξής θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αγωνίστριες που πάλεψαν και εν τέλει θυσιάστηκαν για τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.

ΑΘΑΝΑΤΗ Η HELIN BOLEK
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ GRUP YORUM
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: