Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

BIC: Με πάνινες μάσκες και υποχρεωτικές άδειες απαντά στις καταγγελίες!




Στην ίδια αντεργατική και επικίνδυνη ρότα συνεχίζει η εργοδοσία του εργοστασίου της BIC. Αν και πριν από λίγες μέρες –θορυβημένη από τη πλατιά δημοσιότητα που γνώρισε η επιστολή-καταγγελία εργάτη στο εργοστάσιο για τα ανύπαρκτα μέτρα υγειονομικής προστασίας– χορήγησε χειρουργικές μάσκες και τοποθέτησε μερικά αντισηπτικά παραπάνω, τα πράγματα συνεχίζουν να είναι επικίνδυνα για τους εργαζόμενους. Φυσικά, για φόρμες, γυαλιά, γάντια, απολυμάνσεις κ.λπ. ούτε λόγος!

Και σαν να μην έφταναν αυτά, οι χειρουργικές μάσκες (ακατάλληλες κι αυτές) αντικαταστάθηκαν από... δυο-τρεις πάνινες σε κάθε εργαζόμενο (με την ευθύνη να τις πλένει ο ίδιος)!!!

 
Υγειονομική προστασία... ποιότητας!!!


Ο εκνευρισμός των εργαζομένων είναι έκδηλος και γίνεται ακόμη πιο μεγάλος καθώς η εργοδοσία, πέρα από τις γελοίες μάσκες, σκέφτεται και κάτι ακόμη, καθόλου πρωτότυπο: να κλείσει για δύο εβδομάδες το Πάσχα, αφαιρώντας την φυσικά από την ετήσια άδεια των εργαζομένων. Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα έληξαν, χωρίς να ανανεωθούν, οι συμβάσεις πολλών συμβασιούχων.

Προφανώς, αυτές οι κινήσεις της εταιρείας δεν έχουν στόχο την υγειονομική προστασία των εργαζομένων, αλλά υπαγορεύονται από την αναμενόμενη πτώση της ζήτησης και του τζίρου, τα οποία θα φορτωθούν με τη σειρά τους –πού αλλού;– στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Κι ενώ η περίπτωση της BIC έχει ακουστεί πολύ πλατιά, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (από τις καθεστωτικές έως τις «ταξικές») σφυρίζουν από αδιάφορα έως... υπόκωφα! Όπως κάνουν και στις εκατοντάδες περιπτώσεις χώρων δουλειάς όπου η μόνη «ατομική ευθύνη» που αναγνωρίζεται στους εργαζόμενους είναι η απρόσκοπτη υπηρέτηση της κερδοφορίας των εργοδοτών.

Κι αν το σύνθημα «ο λαός θα σώσει το λαό» είναι πέρα για πέρα σωστό, το ίδιο σωστό είναι και το «οι εργάτες θα σώσουν τους εργάτες». Γιατί, όπως και πριν από αυτήν την κρίση, έτσι και τώρα (και ιδιαίτερα τώρα) αποδεικνύεται ότι με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

#EpimenoumeDiekdikoume

Δεν υπάρχουν σχόλια: