Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Με την «πειθώ» των εισαγγελέων



 


#EpimenoumeDiekdikoume

 Ένας νέος γύρος κατασυκοφάντησης του λαού ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες, με στόχο την προετοιμασία νέων, αυστηρότερων απαγορεύσεων και κατασταλτικών μέτρων με αφορμή την πανδημία. Οι ανεκδιήγητοι αχθοφόροι του συστήματος και της κυβέρνησής του, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ δουλεύουν ήδη υπερωρίες και τα αποτελέσματα τα «απολαμβάνει» κανείς καθημερινά (αν έχει την απαραίτητη υπομονή να παρακολουθήσει το χαζοκούτι). Στην ιστορία θα μείνει το σκηνοθετικό «επίτευγμα» για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης από τηλεοπτικό κανάλι, λίγο πριν την απαγόρευσή της.

Όμως επειδή τα πράγματα ζορίζουν για το σύστημα, καθώς τα όρια των ρημαγμένων δομών περίθαλψης πλησιάζουν γοργά και οι εργοδότες ισοπεδώνουν κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος προκαλώντας τη δίκαιη οργή των εργαζομένων, το σύστημα προετοιμάζεται ακόμη πιο εντατικά. Έτσι, επιστρατεύονται ξανά και οι εισαγγελείς οι οποίοι καλούνται  σε «εγρήγορση και διαρκή παρέμβαση» από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Όλοι αυτοί που ψέγουν το λαό, όλοι αυτοί που φροντίζουν διατεταγμένα να προβάλλουν την «αναισθησία» και την «ανευθυνότητά» του κάθε φορά που το αστικό πολιτικό σύστημα ζορίζεται να κρύψει τις ευθύνες του, επανέρχονται τώρα ακόμη πιο αποφασισμένοι να τον τρομοκρατήσουν, να τον φιμώσουν, να τον τιμωρήσουν, να τον καταστείλουν. Και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, υπάρχει η καθημερινή «ενημέρωσή» μας για τον αριθμό των παραβάσεων, το καθημερινό «δελτίο παραβατικότητας» (μαζί με το αντίστοιχο «δελτίο θανάτων»). 13.195 παραβάτες συνολικά μέχρι τις 31/3, ωρύονται τα παπαγαλάκια (και τουλάχιστον δύο ακόμη εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες του λαού, επισημαίνουμε εμείς!).

Αλήθεια, πόσοι από αυτούς τους παραβάτες εμπίπτουν στην κατηγορία των εργοστασιαρχών, των μεγαλεμπόρων ή των εφοπλιστών, που στοιβάζουν καθημερινά το προσωπικό τους χωρίς την παραμικρή προφύλαξη;

Κατά τ’ άλλα, «είμαστε μία δημοκρατία της πειθούς και έχουμε καταφέρει και έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας. Την ηθική της ατομικής ευθύνης, νομίζω την έχουμε κάνει πράξη. Και σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε», όπως κομπάζει ο πρωθυπουργός!


Δεν υπάρχουν σχόλια: