Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Απαγορεύονται και οι … δηλώσεις

Με έγγραφο της διοίκησης του Λαϊκού Νοσοκομείου στην Αθήνα, που κυκλοφόρησε εντός του νοσοκομείου εδώ και πολύ καιρό και δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, απαγορεύεται κάθε δήλωση των εργαζόμενων του Λαϊκού Νοσοκομείου στα ΜΜΕ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο τις κρίσιμες αυτές ώρες της πανδημίας του ιού.

Για όσους φαντάζει αδιανόητη η εν λόγω απαγόρευση, στο σχετικό έγγραφο τονίζεται ότι πρόκειται για εντολή του υπουργείου Υγείας. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση απαγορεύει στους υγειονομικούς ν’ ανοίξουν το στόμα τους και να ενημερώσουν-καταγγείλουν τα όσα συμβαίνουν στους χώρους της κρατικής περίθαλψης.

Η ψεύτικη εικόνα που επιχειρείται απ’ όλα ανεξαίρετα τα αστικά ΜΜΕ να περάσει στις λαϊκές συνειδήσεις χρειάζεται την προληπτική λογοκρισία σ’ αυτούς που με κίνδυνο της ζωής τους βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του πολέμου. Γιατί η αλήθεια δεν πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερη αλλά να υπόκειται σε έλεγχο για το τι είναι αρεστό στο σύστημα και τα φερέφωνα αναπαραγωγής των κυβερνητικών fake news.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας που προϋποθέτει άδεια από τις διοικήσεις των νοσοκομείων προκειμένου να μπορεί να γίνει το οποιοδήποτε ρεπορτάζ εντός των νοσοκομειακών χώρων. Οι ίδιες οι εγκάθετες διοικήσεις και οι άνθρωποί τους κάνουν δηλώσεις όποτε θέλουν, προφανώς γιατί δε χρειάζεται καμία άδεια για την αναπαραγωγή της συστημικής και κυβερνητικής προπαγάνδας και πολιτικής.

Κανείς υγειονομικός δεν επιτρέπεται να υποκύψει στις απειλές και την κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία. Και πρέπει να βρει την αμέριστη στήριξη στο βαθμό που στοχοποιηθεί από τα κυβερνητικά-κρατικά όργανα. Χρέος είναι όχι μόνο η ενημέρωση με τον μοναδικά αυθεντικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο των μαχόμενων υγειονομικών για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί αλλά και η οργάνωση του αγώνα για την αποδόμηση της ψεύτικης εικόνας που διαχέεται από τα πλήρως ελεγχόμενα, ευθυγραμμισμένα και πολλαπλά αμοιβόμενα ΜΜΕξαπάτησης.

Γιατί η αντιπληροφόρηση είναι κομμάτι της συνολικής πάλης για την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματα υγειονομικών και λαού!

Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: