Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Δεύτερη μέρα παρεμβάσεων για τους ανέργους σε γειτονιές της Αθήνας

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις της Ταξικής Πορείας στην Αθήνα, με σκοπό να απευθυνθούμε σε ανέργους, να συζητήσουμε μαζί τους και να καταγγείλουμε την τεράστια πολιτική και ιδεολογική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον τους. Ομάδες συναγωνιστών και φίλων ξεχύθηκαν σε γειτονιές της Αθήνας, όπως και σε πολλές πόλεις της χώρας, σε λαϊκές γειτονιές, σε κεντρικές πλατείες και αγορές, μοιράζοντας τα υλικά μας, τοιχοκολλώντας το σχετικό αφισάκι και μιλώντας στη ντουντούκα, με σκοπό να ακουστεί όσο πιο πλατιά γίνεται η φωνή μας. 

Καισαριανή
Παγκράτι
Κάτω Πατήσια

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική και η διάθεση του να συζητήσει φανερώνει τον αναβρασμό και τη μεγάλη οργή που έχει προκαλέσει η αντιμετώπιση της κυβέρνησης στην πλατιά πλειοψηφία των ανέργων. Μακροχρόνια άνεργοι που μόλις και μετά βίας επιβιώνουν, θυμώνουν μπροστά στο θράσος των κυβερνόντων να τους εμπαίζουν κι από πάνω (βλ. προκλητικές δηλώσεις Άδωνι). «Πάλι ο κοσμάκης θα την πληρώσει για να ζουν αυτοί καλά!»,  «Και οι άνεργοι πρέπει να ζήσουμε. Μας τιμωρούν επειδή δεν έχουμε πεθάνει!» είναι μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν στις παρεμβάσεις μας και αποτυπώνουν την οργή του λαϊκού κόσμου, αλλά και την κατανόηση του παιχνιδιού που προσπαθούν να παίξουν στις πλάτες μας κυβέρνηση και κεφάλαιο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι κατηγορίες που τολμούν να ξεστομίζουν πολλοί τώρα τελευταία, για «τεμπέληδες» ανέργους που κυνηγάνε τα επιδόματα επειδή δε θέλουν να δουλέψουν, σε λαϊκές γειτονιές όπου το πρόβλημα της ανεργίας είναι τεράστιο, δεν ακούγονται από κανέναν.
Πετρούπολη
Βύρωνας

Έντονος ήταν ο προβληματισμός σε σχέση με το πώς πρέπει να κινηθούμε για να απαντήσουμε στην επίθεση που δρομολογεί η κυβέρνηση. Η αναγκαιότητα οργάνωσης με κάθε δυνατό τρόπο και συλλογικής διεκδίκησης προέκυψε μέσα από τις συζητήσεις, ειδικά μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά άμεσα την επιβίωση του κόσμου. Η διεκδίκηση επιδόματος για όλους τους ανέργους που να καλύπτει το κόστος ζωής είναι πέρα για πέρα αναγκαία.  Από την πλευρά μας σαν Ταξική Πορεία, θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε στο λαό, στην εργαζόμενη και την άνεργη νεολαία, με σκοπό να συζητήσουμε για την επίθεση που προωθεί η κυβέρνηση με αφορμή τον κορονοϊό και για την ανάγκη να απαντήσουμε μαζικά και συλλογικά απέναντι στην «αντεργατική πανδημία»! 
Περιστέρι
Κυψέλη

Πετράλωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: