Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΑΘΗΝΑ / Ταξική Πορεία: Ανταπόκριση από την κινητοποίηση στις 14 Απρίλη στο Υπουργείο Εργασίας


Μια πρώτη απάντηση έδωσαν συλλογικότητες, εργαζόμενοι και σωματεία με τη συμμετοχή τους στη σημερινή συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας. Κόντρα στην κυβερνητική απαγόρευση κατήγγειλαν τη σωρεία των αντεργατικών μέτρων που έχει περάσει η κυβέρνηση με μια σειρά Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά και την εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει απογειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Στη κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Η Ταξική Πορεία συμμετείχε με πανό, προκήρυξη και ανέδειξε με την τοποθέτησή της τις ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις του εθνικού συστήματος υγείας που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του λαού.


Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της αστυνομίας, να διαλύσει τη συγκέντρωση εξαπολύοντας κατηγορίες προς τους εργαζόμενους και καλώντας τους να αποχωρήσουν δήθεν επειδή αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία! Οι εργαζόμενοι απάντησαν άμεσα αρνούμενοι να αποδεχθούν τις κατηγορίες. Έχουν αποδείξει άλλωστε και με το παραπάνω όλο αυτό το διάστημα ότι δεν είναι εκείνοι που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας. Αντιθέτως, απειλή για τη δημόσια υγεία αποτελεί η κυβέρνηση και η εργοδοσία που δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας για τους χιλιάδες εργαζόμενους σε εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, τηλεφωνικά κέντρα και μια σειρά άλλους μαζικούς χώρους. Απειλή για την δημόσια υγεία αποτελεί η ίδια η αστυνομοκρατία η οποία εντείνεται ολοένα και περισσότερο δήθεν για να διδάξει «πειθαρχία» τραμπουκίζοντας το λαό.

Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά πως τα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται με αφορμή τον ιο είναι εικόνα από το μέλλον. Ο ίδιος ο ΣΕΒ ήδη το αποδεικνύει μέσα από τις προτάσεις του προς το σύστημα για την αξιοποίηση των μέτρων και την επόμενη ημέρα.
Τόσο η σημερινή κινητοποίηση όσο και οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της χώρας  στις 7 Απρίλη αποτέλεσαν το πρώτο βήμα, που γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη των εργαζομένων να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Η πάλη ενάντια στις απολύσεις και το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων, καθώς και ο αγώνας για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς πρέπει να συνεχιστεί και να βρει τους τρόπους να εκφραστεί στο σήμερα. Γιατί το μόνο βέβαιο είναι ότι μόνο ο λαός και οι εργαζόμενοι μπορούν να υπερασπιστούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: