Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ανταπόκριση από τη σημερινή συγκέντρωση στο υπ. Υγείας ενάντια στην απόλυση Καταραχιά

Η τρίτη στη σειρά πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην απόλυση του γιατρού Κώστα Καταραχιά, προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου "Αγ. Σάββας", πραγματοποιήθηκε με σημαντική μαζικότητα σήμερα.

Εκατοντάδες υγειονομικοί και αλληλέγγυοι πορεύτηκαν από το νοσοκομείο "Αγ. Σάββας" ως το υπουργείο Υγείας, ζητώντας την παράταση της σύμβασης του Κ. Καταραχιά ως το τέλος Οκτώβρη, όπως όλων των άλλων επικουρικών γιατρών της σειράς του. Είναι επιεικώς απαράδεκτο να απολύεται γιατρός εν μέσω πανδημίας. Αλλά σιγά μη νοιαστεί γι' αυτό η κυβέρνηση, αφού ο λόγος της απόλυσής του δεν έχει καμία σχέση με τα υγειονομικά δεδομένα ούτε την, αδιαμφισβήτη και παραδεκτή από πολλές μεριές, συμβολή του στα νοσοκομεία που δουλεύει.


Τρομοκρατώντας εργαζόμενους και διώκοντας αγωνιστές η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα καταφέρει ν' αποφύγει ή να περιορίσει τις κινητοποιήσεις που γεννά η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της. Τα μηνύματα του τελευταίου διαστήματος μάλλον τη διαψεύδουν, γι' αυτό και σκληραίνει ακόμα περισότερο τη στάση της. Δεν ανέχεται πλέον ούτε λέξη που να διαφωνεί με την πολιτική της.

Η διαδήλωση ήταν αρκετά μαζικότερη απ' τις προηγούμενες. Παρ' όλα αυτά ο υπουργός αρνήθηκε για άλλη μια φορά να δεχθεί αντιπροσωπεία και διαμήνυσε με αστυνομικό ότι ούτε δέχεται εργαζόμενους ούτε αλλάζει την απόφασή του. Οι συγκεντρωμένοι μείναμε στο δρόμο φωνάζοντας συνθήματα κι ακούγοντας τους χαιρετισμούς από τα σωματεία που συμπαραστέκονται. Μια προσπάθεια που έγινε για να εισέλθουν εργαζόμενοι στο υπουργείο αποκρούστηκε από τις δυνάμεις καταστολής με γκλοπιές και χημικά.

Νέο ραντεβού υπάρχει για αύριο, τελευταία μέρα της σύμβασης, στις 9:00 π.μ. στην Ευελπίδων, όπου ο Κ. Καταραχιάς θα κάνει ασφαλιστικά μέτρα.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Ο Κ.Καταραχιάς να μην απολυθεί.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: