Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Ο Κ. ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ! Συγκέντρωση: Τρίτη 30/3 1:00μμ στο υπ. Υγείας

Προσυγκέντρωση: 12:00μ στο νοσοκομείο "Αγ. Σάββας"
 
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία,
τους αγωνιστές και την απεργία!
 
Παράλληλα με την πανδημία, εξαπλώνονται με αυξανόμενους ρυθμούς και οι διώξεις εναντίον υγειονομικών. Σαν να μην μας έφταναν τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να πάρει τα μέτρα που πρέπει. Γιατί ακόμα και σ’ αυτές τις συνθήκες, το μόνο της μέλημα είναι η προώθηση της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της.
 
Η λίστα με τους διωκόμενους υγειονομικούς, που το μόνο τους «έγκλημα» είναι η αποκάλυψη της αλήθειας που βιώνουν καθημερινά και που βεβαίως δε συμφωνεί με το «σχετικά πάμε καλά» της κυβέρνησης, των (ει)δικών και των ΜΜΕ της, έχει μακρύνει πολύ

Ξεκίνησε με την πρόεδρο της ΕΝΙΘ, τον πρόεδρο του ΔΣ του σωματείου του νοσοκομείου της Έδεσσας και των Γιαννιτσών, της διευθύντριας της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Συνεχίστηκε με την εκδικητική μετακίνηση και μετά επικείμενη απόλυση του προέδρου των εργαζομένων στον Αγ. Σάββα, Κώστα Καταραχιά. Διωκόμενοι βρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και, πρόσφατα, ο πρόεδρος του σωματείου του ΑΧΕΠΑ. Τελευταίος στη λίστα είναι γιατρός του Ευαγγελισμού που τιμωρήθηκε από το διοικητή του νοσοκομείου με μισό μισθό στέρηση γιατί λέει «του αντιμίλησε». Κατά τ’ άλλα γιορτάσαμε τα 200 χρόνια «ελευθερίας» και «δημοκρατίας».

Απ’ όλες αυτές τις διώξεις, αυτή του προέδρου του σωματείου του Αγ. Σάββα μετατρέπεται σε
απόλυση στις 31 Μάρτη
. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το γεγονός ότι είναι επικουρικός και δεν του ανανεώνει τη σύμβαση όπως σε όλους τους άλλους της σειράς του.

Θεωρούν πως διώκοντας αγωνιστές και τρομοκρατώντας εργαζόμενους θα καθυστερήσουν ή θα αποφύγουν την ανάπτυξη αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τους. Εφιάλτης είναι γι’ αυτούς όλες οι μεγάλες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, τόσο για το νόμο Κεραμέως όσο και ενάντια στην αστυνομοκρατία και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Η ανάπτυξη μαζικών αγώνων στο χώρο των νοσοκομείων πάντα τους φόβιζε. Τρέμουν την ώρα που η οργή και η αγανάκτησή μας θα μετατραπεί σε ανυποχώρητη πάλη για τη ζωή και το δίκιο μας.
  • Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΣΑΒΒΑ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ!
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: