Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΓΝΑ "Γεννηματάς": Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Για άλλη μια φορά, αρκετοί εργαζόμενοι που βλέπουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο (κι όχι μόνο) να χειροτερεύει κι άλλο και την κυβέρνηση να συνεχίζει την ίδια πολιτική που διογκώνει το πρόβλημα, συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 24/3/2021 απέναντι από το κτίριο της διοίκησης, τόσο για να διαμαρτυρηθούν, όσο και για να συζητήσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Στις τοπικές αυτές κινητοποιήσεις που γίνονται μία τη βδομάδα τις τρεις τελευταίες βδομάδες, υπάρχουν συνάδελφοι που συμμετέχουν ακόμα και για πρώτη φορά, ενώ κάποιοι άλλοι πιο συστηματικά. Υπάρχει έντονος προβληματισμός για το τι πρέπει να κάνουμε, αυταπάτες για το ρόλο της διοίκησης, των ΜΜΕ, ερωτηματικά για τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. που είναι άφαντα και πολλή αγωνία για το τι θα γίνει με την πανδημία.

Καθημερινά σχεδόν μετακομίζουμε κλινικές, οι περισσότεροι νοσηλευτές αλλάζουν τμήμα συχνά με ό,τι αυτό συνεπάγεται, οι άρρωστοι που δεν έχουν κορονοϊό έχουν σχεδόν εκδιωχθεί από το νοσοκομείο, οι απλές κλίνες covid γεμίζουν αμέσως (χθες το Λαϊκό νοσοκομείο σταμάτησε την εφημερία γιατί δεν είχε άλλα κρεβάτια) και οι κλίνες ΜΕΘ έχουν τελειώσει μ' αποτέλεσμα να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους.

Παρ' όλα αυτά, για την κυβέρνηση, τους (ει)δικούς της και τα ΜΜΕ της "πάμε καλά". Η πραγματικότητα όμως είναι ότι όλα τα νοσοκομεία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Η επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών από την πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν λύνει κανένα πρόβλημα, ίσως δημιουργεί και νέα.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και καλούμε τόσο άλλα νοσοκομεία, όσο και την ΠΟΕΔΗΝ, να πάρουν ανάλογες αποφάσεις. Τη Δευτέρα 29/3/2021, στις 11:00π.μ., θα δοθεί και συνέντευξη τύπου.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: