Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας ενάντια στην απόλυση Καταραχιά

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Με μικρή συμμετοχή εργαζόμενων κυρίως απ' τον Αγ. Σάββα έγινε στις 2 Μάρτη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, με αίτημα την παράταση της σύμβασης του προέδρου του σωματείου ως τον Οκτώβρη του 2021, όπως όλων των άλλων επικουρικών γιατρών. Μοναδική περίπτωση (τουλάχιστον προς το παρόν) ν' απολύεται εν μέσω πανδημίας γιατρός ακτινολόγος όταν υπάρχουν τεράστιες ανάγκες, εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης.



 Τώρα που το υγειονομικό κίνημα δεν είναι στα καλύτερά του θεωρεί η κυβέρνηση πως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ξεμπερδεύει με τους αγωνιστές που δουλεύουν στα νοσοκομεία. Χωρίς να κρατά ούτε καν τα προσχήματα, στέλνει μηνήματα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και ότι πράγματα που γίνονταν πριν ανεκτά δεν θα γίνονται τώρα. Έφτασαν στο σημείο να διώκουν προέδρους ομοσπονδιών, που οι αντιλήψεις κι οι πρακτικές τους έχουν εντείνει την αποσυγκρότηση των συνδικάτων. Ακόμα και μέλη σωματείων που απλώς αναφέρουν ότι τα νοσοκομεία που δουλεύουν έχουν ελλείψεις, μπαίνουν στο στόχαστρο των "αρίστων". Θεωρούν πως απολύοντας αγωνιστές και τρομοκρατώντας εργαζόμενους θα εμποδίσουν την οργή μας να γίνει οργανωμένη πάλη. Είναι στο χέρι μας να τους διαψεύσουμε.

Δυστυχώς ακόμα και σ' αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, ενώ πήραν απόφαση να στηρίξουν τη σημερινή κινητοποίηση, δεν το έκαναν ουσιαστικά. Και από συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ δε θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό. Όμως για όσους θέλουν να αναφέρονται στο κίνημα είναι λυπηρό να μην παλεύουν μ' όλες τους τις δυνάμεις ενάντια στην απόλυση ενός συναδέλφου εξαιτίας των αγώνων του. Είναι προβληματικό να θεωρούνε κάποιοι ότι μπορούμε να έχουμε νίκες σήμερα (όπως το σταμάτημα μιας απόλυσης) με εικονικούς κι όχι πραγματικούς αγώνες.

  • Ο Κ. ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
  • ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: