Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Πάτρα: Συγκέντρωση και πορεία για τα εργοδοτικά εγκλήματα

 


Η είδηση του θανάτου δύο εργατών (ένας σε βιοτεχνία μαρμάρου και άλλος ένας στην ΒΙΠΕ) την Τρίτη το μεσημέρι αποκάλυψε για άλλη μια φορά τα εργοδοτικά εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα στα κάτεργα που αναγκάζονται να εργάζονται οι εργάτες τις περιοχής. 

 


Η Ταξική Πορεία από το πρωί με ανακοίνωσή της πέρασε από εργοτάξια και χώρους δουλειάς καλώντας τους εργαζομένους να κατέβουν στην έκτακτη συγκέντρωση μπροστά από το ΕΚΠ. το απόγευμα της Τετάρτης. 

 Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με πανό το ΕΚΠ, η Ταξική Πτέρυγα και η Ταξική Πορεία. Μπορεί η μαζικότητα να ήταν ικανοποιητική για το σύντομο της απάντησης που έπρεπε να δοθεί αλλά δεν αντιστοιχούσε στο μέγεθος της βαρβαρότητα που βιώνουν καθημερινά  οι εργαζόμενοι και οι εργάτες της περιοχής. Η απαγόρευση κυκλοφορίας που δυσκολεύουν τις απογευματινές συγκεντρώσεις αλλά και η αδράνεια της ηγεσίας του ΕΚΠ όλο το διάστημα της καραντίνας (σήμερα ήταν η πρώτη κεντρική εργατική συγκέντρωση σε συνθήκες lockdown) είναι παράγοντες που δεν δίνουν την δυνατότητα ανάπτυξης των αντιστάσεων του λαού και των εργαζομένων. 

Είναι θετικό ότι κατέβηκαν στο δρόμο περίπου 150 κόσμου αλλά η απάντηση θα δοθεί όταν ζωντανέψουν ξανά οι συλλογικές διαδικασίες δημιουργόντας προϋποθέσεις οργάνωσης, αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και την ασυδοσία των εργοδοτών. 

 
 

Η Ταξική Πορεία με αφορμή τα όσα εργοδοτικά ατυχήματα-εγκλήματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχει τοποθετηθεί ουκ ολίγες φορές σε συσκέψεις του ΕΚΠ προτείνοντας κινητοποιήσεις, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση. Έπρεπε να συμβεί η διπλή τραγωδία της Τρίτης για να καλεστεί κινητοποίηση από το εργατικό κέντρο. Με αυτόν τον τρόπο η Τ.Π. θα κινηθεί και το επόμενο διάστημα μπροστά στο νέο αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.    

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: