Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

29/3: Ανταπόκριση από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΓΝΑ Γεννηματάς



Άλλη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενων του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς έγινε σήμερα. Η συμμετοχή ήταν μικρότερη από τις προηγούμενες κι αυτό οφειλόταν μεταξύ των άλλων και στο γεγονός ότι ακόμα γινόταν εισαγωγές από τη χθεσινή γενική εφημερία.

Στη συγκέντρωση καλούσε η επιτροπή αγώνα που δημιουργήθηκε γιατί η πλειοψηφία του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων ή δε συμμετέχει και δεν καλεί ποτέ, π.χ ΔΑΚΕ, ή καλεί πότε-πότε και συμμετέχει δια αντιπροσώπων π.χ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ δηλ. ΠΑΣΚΕ  ή συμμετέχουν επίσης αλα κάρτ (αν  έχει παρθεί απόφαση από το Δ.Σ.) π.χ ΟΡΑΜΑ και ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ.

Οι εργαζόμενοι όμως έχουν καταλάβει πόσο αναλώσιμοι είναι για την κυβέρνηση και αυτοί και ο κόσμος που νοσηλεύουνε, οπότε προσπαθούν να βρουν τρόπους αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της. Κάνουν τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα πολλοί από αυτούς με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στην αρχή, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τα μέλη του Δ.Σ που συμμετείχαν κι αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα στις 12.00μ.

Επίσης αποφασίστηκε να γραφεί κείμενο για συλλογή υπογραφών από τους εργαζόμενους και να σταλεί κι ένα έγγραφο για τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας να μαζικοποιήσουμε τις κινητοποιήσεις μας για να μπορούμε να ελπίζουμε σε νίκες.

Η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία που καλλιεργούν συγκεκριμένες παρατάξεις πρέπει να ξεπεραστεί.

Μ' ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: