Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Πάτρα: Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!



 Άλλοι δύο εργάτες μπήκαν στην μακάβρια λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων. Την Τρίτη 02 Μάρτη δύο εργαζόμενοι άφησαν την τελευταία του πνοή με διαφορά λίγων λεπτών. Ο ένας, 58 ετών, εργάτης στο μάρμαρο σε εταιρία στην είσοδο της πόλης και ο δεύτερος, 66 ετών, εργάτης στα έργα επέκτασης της φαρμακοβιομηχανίας CBLστην περιοχή της βιομηχανικής.  

Οι εργασιακοί χώροι έχουν μετατραπεί σε κάτεργα που όχι μόνο αφήνουν τους εργαζομένους εκτεθειμένους στον ιό αλλά και απροστάτευτους, χωρίς ασφάλεια σε δουλειές επικίνδυνες και θανατηφόρες. Οι δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους όχι από κάποιο λάθος ή κάποια άτυχη στιγμή . Ο θάνατός τους οφείλεται στην εντατικοποίηση της δουλειάς τους σε συνθήκες εργοδοτικής τρομοκρατίας και εγκληματικής αδιαφορίας για την προστασία των εργατών.  

Οι κατάσταση στους χώρους εργασίας επιδεινώνεται και θα συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση. Η πανδημία στην περιοχή καλπάζει με τις φτωχές συνοικίες και τους εργασιακούς χώρους να έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού και η κυβέρνηση εν μέσω lockdown, σχεδιάζει μαζί με το κεφάλαιο νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Με ένα νέο αντεργατικό νομοσχέδιο χτυπά το οχτάωρο! Αυξάνει τις ώρες δουλειάς και καταργεί την υπερωριακή αμοιβή! 

Επιτρέπεται η 10ωρη εργασία χωρίς αμοιβή των υπερωριών! Αντί αμοιβής ο εργαζόμενος θα δουλεύει μειωμένες ώρες ή θα παίρνει ρεπό κάποια άλλη ημέρα μέσα στο εξάμηνο. 

Αύξηση του ορίου των υπερωριών στις βιομηχανίες. Από τις 48 ώρες ανά 6μηνο, που ισχύει έως σήμερα το όριο διαμορφώνεται στις 120 ανά έτος. 

Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για ακόμη περισσότερους κλάδους.  

Επέκταση και μονιμοποίηση εφαρμογής της τηλεργασίας. Για να δουλεύουμε χωρίς ωράριο και απομονωμένοι από τους συναδέλφους μας! 

Καθιέρωση της Ηλεκτρονικής Κάρτας Εργασίας, για το περαιτέρω φακέλωμά μας. 

Νέες διευκολύνσεις στην εργοδοσία για απολύσεις χωρίς εμπόδια και αγκυλώσεις. 

Τα εξαντλητικά ωράρια, οι υπερωρίες και η εντατικοποίηση θυσιάζουν ζωές εργατών στο βωμό της κερδοφορίας και της ανάπτυξης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν καλά αυτό και η οργή που συσσωρεύεται μετά από στιγμές σαν και αυτές πρέπει να εκφραστεί με τρόπο οργανωμένο και αγωνιστικό. Αυτή την οργή φοβάται η κυβέρνηση για αυτό και βάζει ξανά στο στόχαστρο συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία. Οι εστίες αντίστασης και διεκδίκησης που δημιουργεί η εργασιακή βαρβαρότητα τρομάζουν το κεφάλαιο και την κυβέρνηση  και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για την καταστολή, τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο των σωματείων και την τρομοκρατία. 

Με αγώνα θα τους σταματήσουμε! 

Μονόδρομος για τους εργαζομένους είναι η ανυποχώρητη πάλη ενάντια στην βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση. Κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που έχουν εξαφανιστεί την ώρα που η εργατική τάξη και ο λαός δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες. Με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, μέσα από πρωτοβουλίες και μαζικές Γενικές Συνελεύσεις να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά, την απεργία και την διαδήλωση! 

Να μην τους χαρίσουμε τα μόνα όπλα που έχουμε για να αγωνιζόμαστε και νικάμε! 

Η Ταξική Πορεία από το πρωί της Τετάρτης έκανε παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας και εργοτάξια καλώντας τους εργαζόμενους στην απογευματινή κινητοποίηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 03 ΜΑΡΤΗ, 17:00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: