Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ!

  H διοίκηση του Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη παρέπεμψε στον εισαγγελέα τον γιατρό και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΙΘ Αθανάσιο Σιούλη, ο οποίος καλέστηκε για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με κατηγορίες όπως: «Διασπορά ψευδών ειδήσεων και απειλή διάπραξης εγκλημάτων μέσα από δηλώσεις του στα ΜΜΕ». Όλα αυτά επειδή δήλωσε τον Νοέμριο του 2020 ότι η εφημερία του Νοσοκομείου αρχίζει χωρίς κανένα ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ!!




Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που διώκεται ένας υγειονομικός εν μέσω πανδημίας. Η λύσσα του συστήματος να μην ακουστεί καμία φωνή διαμαρτυρίας και η απαίτηση του για πλήρη υπακοή και υποταγή, έφερε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μια σειρά εργαζομένων στο χώρο των νοσοκομείων. Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, συνάδελφοι στο Γ.Ν. Έδεσσας, στο Γ.Ν Κιλκίς, στο Γ.Ν. Πύργου, στο Γ.Ν. Ρεθύμνου, στο Γ.Ν. Γιαννιτσών, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Αγίου Σάββα, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., και η Πρόεδρος της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. είναι μερικά από τα θύματα της διωκτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της εκδικητικής της μανίας.


Είναι τουλάχιστον εξοργιστική η φίμωση που μεθοδεύεται από την κυβέρνηση και τα όργανά της, τη στιγμή που αυτή εσκεμμένα αφήνει τα νοσοκομεία τους εργαζόμενους και το λαό στη μοίρα τους. Η «απαγόρευση» της διαμαρτυρίας, οι διώξεις συνδικαλιστών αλλά και όποιουδήποτε τολμήσει να αγωνιστεί, έχουν σα στόχο: α) να αποκρύψουν την κυβερνητική ευθύνη για την κατάρρευση της περίθαλψης μέσα στην πανδημία των χιλιάδων κρουσμάτων και β) να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν, επειδή αυτό που πραγματικά τους φοβίζει είναι η οργανωμένη πάλη του λαού. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση έχει καταφύγει σε αγρία καταστολή και αστυνομοκρατία από τις γειτονιές μέχρι τα πανεπιστήμια, καθώς επίσης έχει φέρει και τον αντισυνδικαλιστικό και αντιαπεργιακό νόμο μέσα στους χώρους εργασίας.

Η Ταξική Πορεία καταγγέλει απερίφραστα τη δίωξη του Αθανάσιου Σιούλη όπως και όλες τις διώξεις σε άρος των εργαζομένων υγειονομικών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ Α. ΣΙΟΥΛΗ και των υπόλοιπων συναδέλφων
  • ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ
  • ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ


 ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: