Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 27/3: Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις στην ανακύκλωση

Το μεσημέρι του Σαββάτου 27/3, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην είσοδο της ανακύκλωσης, ενάντια στις άδικες απολύσεις εργαζομένων από την εργοδοσία. Την πρωτοβουλία, για την εν λόγω συγκέντρωση, πήρε το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και το σωματείο της ανακύκλωσης. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και άλλων σωματείων και το ΠΑΜΕ.

H Ταξική Πορεία έδωσε το παρόν μοιράζοντας προκηρύξεις, αναδεικνύοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία σε βάρος των εργαζομένων καθώς και την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια εν μέσω πανδημίας να συρρικνώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και να μας οδηγούν στην ανεργία. Η πανδημία έγινε η καλύτερη δυνατή ευκαιρία για το σύστημα, αφήνοντας μας απροστάτευτους απέναντι στον ιό και η μόνη λύση που έχει για μας είναι καταστολή και τρομοκρατία.

Στα πλαίσια αυτά ήρθαμε αντιμέτωποι και ιδίοις όμμασι στη σημερινή συγκέντρωση, με το μέγεθος της τρομοκρατίας που έχουν σπείρει στις συνειδήσεις των εργαζομένων. Πολλοί εκ των οποίων, απεύφευγαν με φόβο να πάρουν μια προκήρυξη λέγοντας και χαρακτηριστικά ότι τους κοιτάει η εργοδοσία. Έχουν καταφέρει να ποινικοποιούν κάθε δικαίωμα στο συνδικαλισμό και την αφύπνιση των συνειδήσεων των εργαζομένων!

Στο μαύρο εργασιακό τοπίο που θέλουν να εδραιώσουν στις ζωές μας, εμείς πρέπει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας δυναμώνοντας έτσι και τις απαντήσεις μας. Στους εργασιακούς μας χώρους, μαζί με τους συναδέλφους μας να ορθώσουμε το ανάστημά μας συλλογικά, ενάντια στον κοινό μας εχθρό. Μακριά από τα αφηγήματα περί «ατομικής ευθύνης» και απομόνωσης που θέλουν για εμάς.

Παλεύουμε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας που μοιράστηκε στην συγκέντρωση.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Στην απόλυση 7 εργαζόμενων,  προχώρησε η εργοδοσία της «Creta Recycling» της διαχείρισης ανακύκλωσης Ηρακλείου. Οι απολύσεις ήρθαν ως απάντηση στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων  για την μεθόδευση της εταιρίας να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα τεστ για τον κορονοϊό. Εδώ και ένα χρόνο, κυβέρνηση και εργοδοσία, προσπαθούν να μετατρέψουν την πανδημία σε ευκαιρία για να καταργήσουν ότι εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση έμεινε όρθιο από τις πολιτικές των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Μετράμε έναν χρόνο που βλέπουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα να συρρικνώνονται, την εργοδοτική αυθαιρεσία να κυριαρχεί και την ανεργία να εκτοξεύεται. Αφού η κυβέρνηση φρόντισε να δώσει μόνιμα χαρακτηριστικά στα δήθεν έκτακτα μέτρα της τηλεργασίας, της κατάργησης ΣΣΕ, των απολύσεων κλπ, επιδιώκει συνολικά να καταργήσει θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, η εργοδοσία βρίσκει έδαφος να αξιοποιήσει κάθε νομοθέτημα προς όφελος της κερδοφορίας της. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εντείνει την πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, με χουντικής εμπνεύσεως νόμους απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις, φακελώνει σωματεία και εργαζομένους, απαγορεύει επί της ουσίας τις απεργίες με σκοπό να τσακίσει κάθε αγωνιστική διάθεση και φωνή αντίστασης και διεκδίκησης στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της. Το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται να καταθέσει ν/σ για απλήρωτες υπερωρίες, βάζοντας τέλος και επισήμως στο 8ωρο.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αφήνει τον λαό απροστάτευτο από την πανδημία. Με τους νεκρούς να πληθαίνουν, τα νοσοκομεία να είναι στο κόκκινο, οι εργαζόμενοι σ’ αυτά να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, χωρίς να έχει γίνει καμία πρόσληψη υγειονομικών, ενώ όταν διεκδικούν βρίσκουν μπροστά τους  την αστυνομία τα δικαστήρια και τις εκδικητικές απολύσεις γιατρών. Κρατάει κλειστές πτέρυγες νοσοκομείων και μονάδες υγείας και τα δωρεάν διαγνωστικά τεστ να είναι ελάχιστα. Η «ατομική ευθύνη» αποτελεί το βασικό στοιχείο της πολιτικής της ακριβώς για να αποσείσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες.

Κόντρα στη σιγή ιχθύος που προσπαθούν να μας επιβάλουν, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να βρούμε τρόπους να οργανώσουμε την απάντηση μας  απέναντι τόσο στις απολύσεις των συναδέλφων μας, όσο και στο μαύρο εργασιακό τοπίο που μας επιβάλλουν. Γιατί δίπλα μας και σύμμαχο μας έχουμε το συνάδελφο μας και απέναντι μας, κοινό αντίπαλο έχουμε την εργοδοσία. Μόνο μέσα από τον μαζικό μας αγώνα, με όπλο τα συλλογικά μας όργανα, μπορούμε να παλέψουμε ενάντια σε όσα μας επιφυλάσσουν, αλλά και να κατακτήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε!  Κόντρα στην απομόνωση που μας επιβάλλουν και μας καλλιεργούν, να  δράσουμε συλλογικά για να υπερασπιστούμε την ζωή και την αξιοπρέπεια μας, αλλά και τη δουλειά με δικαιώματα!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!

ΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: