Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Γιάννενα: Ο αγώνας για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων στο γυμναστήριο Yava να δικαιωθεί!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ YAVA ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ!

Δεδουλευμένα Νοέμβρη, Δεκέμβρη και Γενάρη χρωστάει η μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων στους εργαζόμενους, στο υποκατάστημα Ιωαννίνων. Δεν είναι πρώτη φορά που η εταιρία καθυστερεί να πληρώσει μισθούς μηνών στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι αποφασίζοντας να διεκδικήσουν το στοιχειώδες δικαίωμα της μηνιαίας καταβολής του μισθού τους και της άμεσης καταβολής των χρωστούμενων, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τις 15/2.

Η εταιρία απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, χωρίς να χάσει χρόνο, απάντησε με απειλές, εξώδικα και αναστολή λειτουργίας του γυμναστηρίου, ζητώντας από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν άμεσα στις δουλειές τους, και να κατανοήσουν πόσο έχει πληγεί η εταιρία μέσα στην περίοδο του κορονοϊού που σε αντίθεση με άλλους κλάδους δεν πήρε επιδοτήσεις από το κράτος!

Η στάση της εταιρίας, με τα δεκάδες υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί πρόκληση για τους απλήρωτους -εδώ και μήνες- εργαζόμενους. Ο αγώνας αυτός οφείλει να συνεχιστεί και να δυναμώσει μιας και είναι η μόνη πραγματική διέξοδος για να διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ο αγώνας των εργαζομένων στα YAVA μας αφορά όλους και πρέπει να τον στηρίξουμε.

Δεν είναι ζήτημα που αφορά κάποια συγκεκριμένη εταιρία ή ένα μεμονωμένο εργοδότη. Το κεφάλαιο απέναντι στα εργασιακά μας δικαιώματα είναι ενωμένο και με μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Να μην μείνει τίποτα όρθιο! Να είμαστε αναλώσιμοι. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψηφίζοντας το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη έδωσε το πράσινο φως στα αφεντικά να ξεσαλώσουν ακόμα παραπάνω γι' αυτό μαζί με το χτύπημα σε 8ωρο, συλλογικές συμβάσεις, κυριακάτικη αργία βγάζει ταυτόχρονα στην παρανομία τα σωματεία και το συνδικαλισμό και την απεργία. Την δυνατότητα οργάνωσής μας απέναντι στην επίθεση δηλαδή.

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλεται, οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς και να παλέψουν συλλογικά. Να σταθούν αλληλέγγυοι σε συναδέλφους σε άλλους χώρους δουλειάς που σηκώνουν το κεφάλι.

Με συζητήσεις, συνελεύσεις, διαδηλώσεις και πλατύ άνοιγμα του ζητήματος στην πόλη των Ιωαννίνων ο αγώνας αυτός πρέπει να στηριχθεί και να δικαιωθεί.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: