Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ανταπόκριση από τη σημερινή κινητοποίηση στο υπ. Υγείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 01/02, η κινητοποίηση των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και των δημόσιων υπαλλήλων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική στην υγεία. Η πορεία από το υπουργείο Υγείας προς τη Βουλή, έγινε στα πλαίσια της στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί από την ΠΟΕΔΗΝ και στην οποία συμμετείχε η ΑΔΕΔΥ. Χαρακτηριστική της στάσης των συνδικαλιστικών ηγεσιών είναι η αποφυγή προκήρυξης απεργίας και η "ασφαλής" επιλογή της στάσης εργασίας, που αποκλείει πολλούς εργαζόμενους από τη συμμετοχή σε αυτή.

Η κινητοποίηση ανέδειξε τη διάθεση των εργαζόμενων να παλέψουν ενάντια στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης στα νοσοκομεία, ώστε να γίνουν μαζικές προσλήψεις και να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος, την αδυναμία/απροθυμία των συνδικαλιστικών ηγεσιών να σηκώσουν αυτόν τον αγώνα και τις πολλές αποπροσανατολιστικές λογικές που προβάλλονται από τις διάφορες οργανωμένες δυνάμεις που παρεμβαίνουν στο κίνημα.

Περίπου 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν. Το μεγαλύτερο κομμάτι αποτελούνταν από εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Ανάμεσά τους και αρκετοί εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας με αφορμή τον μη εμβολιασμό τους και κινδυνεύουν με απόλυση. Πολλές δυνάμεις της αριστεράς επέλεξαν να κάνουν την εμφάνισή τους, μετά από αρκετές κινητοποιήσεις από τις οποίες απουσίαζαν. Από το κομμάτι των εργαζόμενων σε αναστολή κυριάρχησαν συνθήματα όπως “Μητσοτάκη παραιτήσου”, με αντίστοιχη στάση μα κρατάει και μερίδας της αριστεράς, που επιμένει σε εκλογικές αυταπάτες. Χαρακτηριστική ήταν και η παρουσία μερίδας του α/α χώρου ενάντια στο “υγειονομικό άπαρτχαϊντ” και τον εμβολιασμό.

Η Ταξική Πορεία παρενέβη με πανό, προκήρυξη και συνθήματα κατά των απολύσεων και των διαχωρισμών και υπέρ των μαζικών προσλήψεων και της δωρεάν περίθαλψης για όλο το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: