Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Με επιτυχία συνεχίζεται η απεργία στην Cosco παρά την παρουσία των ΜΑΤ και την τρομοκρατία



Από το πρωί στην πύλη του ΣΕΜΠΟ οι εργαζόμενοι της Cosco υλοποιώντας την απόφαση για 24ωρη προειδοποιητική απεργία που τελικά κάλυψε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, αφού η απεργία που κήρυξε το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήρια που για μια ακόμη φορά έδειξαν τι είδους δικαιοσύνη υπηρετούν.

Μαζί με τους απεργούς βρέθηκαν και δεκάδες αλληλέγγυοι εργαζόμενοι προκειμένου να στηρίξουν το απεργιακό κάλεσμα και την περιφρούρηση της απεργίας, καθώς η διοίκηση της εταιρείας είχε φροντίσει να ζητήσει από το κράτος τη συνδρομή του στο χτύπημα της απεργίας.

Και πράγματι οι δυνάμεις αστυνομίας, ΜΑΤ και λιμενικού, μαζί με 5-6 κλούβες είχαν φροντίσει να παραταχθούν από τα μεσάνυχτα μπροστά από την πύλη, προκειμένου να "διασφαλίσουν" την απρόσκοπτη είσοδο των απεργοσπαστών στο ΣΕΜΠΟ. Για κακή τους τύχη, όμως, ελάχιστοι εργαζόμενοι πέρασαν την πύλη, καθώς η παρουσία και μόνο των ΜΑΤ ήταν μια εξευτελιστική εικόνα, αποκρουστική ακόμη και για πολλούς απ' όσοι ήθελαν αρχικά να πάνε για δουλειά.

Η Ταξική Πορεία βρέθηκε ξανά στο πλάι των απεργών, με το πανό και την προκήρυξή της, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της σ' έναν αγώνα πολύ σημαντικό για όλη την εργατική τάξη.

Στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκε και η "Πρωτοβουλία για την ανατροπή του νόμου 4808" η οποία -πέρα από το πανό που άνοιξε- μοίρασε το τετρασέλιδο κείμενό της με το κάλεσμα για τη συγκέντρωση του Σαββάτου 12/2, στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Με πανό στη συγκέντρωση βρέθηκαν επίσης, η Εργατική Ομάδα Τ-34 και η Ανταρσία στο Λιμάνι.








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στη σημερινή πορεία των εργατών της ΛΑΡΚΟ πήγατε;