Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

NIKH ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ COSCO! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 6:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΕΜΠΟ!



Η Ταξική Πορεία εκφράζει την αμέριστη ταξική της αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Cosco, κόντρα στο εργασιακό κάτεργο που θέλει να επιβάλει η εταιρεία και ο εργολάβος της D-Port. Έναν αγώνα κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει συνολικά να επιβάλει το κεφάλαιο στην εργατική τάξη. Έναν αγώνα κόντρα στο κλίμα υποταγής και τρομοκρατίας που καλλιεργείται από την κυβέρνηση και τους κολαούζους της. Έναν αγώνα κόντρα στο χτύπημα του ταξικού συνδικαλισμού και στη σιγή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει ο κατάπτυστος νόμος Χατζηδάκη, ο νόμος 4808/21.

Να μην περΑσει η τρομοκρατΙα!
Να ανατραπει Ο ΝΟΜΟΣ 4808/21!

Αυτός ο αγώνας βρήκε ξανά απέναντί του τα αστικά δικαστήρια. Πιστοί στα αφεντικά τους, οι δήθεν «ανεξάρτητοι» δικαστικοί μηχανισμοί, βιάστηκαν για μια ακόμη φορά να κρίνουν την 24ωρη απεργία ως παράνομη και μάλιστα βασισμένοι εξ’ ολοκλήρου στις διατάξεις του νόμου-έκτρωμα 4808/21.

     Έκριναν παράνομες τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και όχι τη στυγνή εκμετάλλευση από τον κινέζικο κολοσσό.

     Έκριναν παράνομο το δικαίωμα στην απεργία και όχι την επίμονη άρνηση της εργοδοσίας να εξασφαλίσει στοιχειώδεις όρους για ασφαλή εργασία και αξιοπρεπείς αμοιβές.

     Έκριναν παράνομη την περιφρούρηση ενός αγώνα και όχι την άθλια απεργοσπαστική τακτική που θέλει να εφαρμόσει η εργοδοσία και το εργοδοτικό σωματείο.

Γι’ αυτό ψήφισαν αυτόν το νόμο. Για να βγάλουν στην παρανομία κάθε ταξική διεκδίκηση. Για να ποινικοποιήσουν κάθε εργατικό αγώνα. Για να βάλουν τα σωματεία στο γύψο.

Αυτός ο νόμος δεν φτιάχτηκε για να μείνει στα χαρτιά. Είναι μια κορυφαία ταξική επιλογή του κεφάλαιου και θα τον βρίσκουμε συνέχεια απέναντί μας, όπως ήδη γίνεται. Τον βρήκαν απέναντί τους οι εκπαιδευτικοί, οι εργάτες στα Πετρέλαια Καβάλας και σήμερα οι εργάτες στην Cosco. Γι’ αυτό και είναι υπόθεση πρώτης γραμμής για όλο το εργατικό κίνημα ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

 ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ
ΚΑΙ -ΚΥΡΙΩΣ- ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Από την πρώτη στιγμή που οι εργαζόμενοι τόλμησαν και συγκρότησαν το δικό τους σωματείο, βρήκαν απέναντί τους την εργοδοτική τρομοκρατία, την προσπάθεια διάσπασής τους, αλλά και την κρατική τρομοκρατία. Και φυσικά, συνέχισαν να βιώνουν τους άθλιους όρους δουλειάς, με εξοντωτικά ωράρια, με ανύπαρκτα ή υποτυπώδη μέτρα ασφάλειας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, κάτω από αυτούς τους άθλιους όρους, έχασε τη ζωή του και ο Δημήτρης Δαγκλής, ξεσηκώνοντας τη δίκαιη, οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων και τον σπουδαίο πολυήμερο απεργιακό αγώνα τους που έβαλε σε πρώτο πλάνο το δικαίωμα σε ασφαλείς και ανθρώπινους όρους δουλειάς, την απαίτηση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την διεκδίκηση για σταθερή και μόνιμη εργασία.

Αυτός ο αγώνας –παρά τις δυσκολίες– κατάφερε σημαντικές επιτυχίες και σήμερα προσπαθεί να τις κατοχυρώσει, ενάντια στις προσπάθειες της εταιρείας για το αντίθετο.

Πάνω απ’ όλα, αυτός ο αγώνας συμβάλλει στο να ανοιχτεί ο δρόμος που μπορούν και πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι για την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής.

   ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ COSCO!

   ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

   ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4808/21! ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

 

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

 


 



Δεν υπάρχουν σχόλια: