Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ξάνθη: Ξεκίνησε η δίκη για το εργοδοτικό έγκλημα στην ΕΛΒΙΖ

Ξεκίνησε την Τρίτη 1 Φλεβάρη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης η δίκη για το εργατικό "ατύχημα" στην ΕΛΒΙΖ (Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών), που προκάλεσε το θάνατο του 53χρονου Φώτη Γριβάκη, πατέρα δύο παιδιών, το Νοέμβρη του 2017. Ο θάνατος προήλθε από εκτεταμένα εγκαύματα, λόγω έκρηξης σε καζάνια του εργοστασίου, κατά τη διαδικασία συντήρησής τους. Η δίκη γίνεται ύστερα από πέντε αναβολές τις οποίες προκάλεσε η υπεράσπιση της εργοδοσίας και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Η Ταξική Πορεία βρέθηκε στα δικαστήρια με πανό και συνθήματα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους οικείους του αδικοχαμένου Φώτη, απαιτώντας να καταδικαστεί η εργοδοσία, και προβάλλοντας την ανάγκη της μαζικής πάλης ενάντια στα εργοδοτικά εγκλήματα. Η ίδια η οικογένεια άλλωστε είχε απευθύνει τις προηγούμενες ημέρες κάλεσμα σε σωματεία, συνδικαλιστικά σχήματα και εργαζόμενους για να εκφράσουν με την παρουσία τους τη συμπαράστασή τους.

Παρουσία είχαν επίσης με κοινό πανό και σύλλογοι της πόλης, μετά από πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

Η δίκη γίνεται χωρίς ακροατήριο με το πρόσχημα της πανδημίας, ενώ όπως δήλωσαν δικηγόροι σε όλες τις άλλες δίκες δεν τηρείται κανένα μέτρο. Χαρακτηριστική είναι επίσης η δήλωση της εργοδοτικής πλευράς (Κούγιας) μέσα στο δικαστήριο ότι οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι ασκούν πίεση και τρομοκρατούν τους δικαστές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: