Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση των εργατών της ΛΑΡΚΟ στο υπ. Οικονομικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών εκατοντάδες εργάτες της ΛΑΡΚΟ στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί ενάντια στις απολύσεις και το ξεσπίτωμα των εργατών. Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετείχαν, εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, δεκάδες σωματεία αλλά και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς που βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και υπερασπίζονται τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ανάμεσά τους βρίσκονταν οι εργάτες της COSCO, εργαζόμενοι στα «Πετρέλαια Καβάλας» και στην «Βαρβαρέσος», οι συμβασιούχοι και οι απολυμένοι στην καθαριότητα στο υπ. Οικονομικών και οι αγωνιζόμενοι αγρότες που έχουν στήσει  μπλόκα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Με βασικά συνθήματα «Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, Όχι στις απολύσεις, Όχι στο ξεσπίτωμα», οι εργάτες έδειξαν την αποφασιστική τους στάση για τη συνέχιση του αγώνα και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Η επόμενη κινητοποίηση των εργατών της ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Λάρυμνα, ενώ προσανατολίζονται για νέα 24ωρη απεργία στις 26 Φλεβάρη.

Η Ταξική Πορεία συμμετείχε στη σημερινή κινητοποίηση δείχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και μοιράζοντας την ανακοίνωσή της, ανέδειξε την αναγκαιότητα να παραμείνουν οι εργάτες ενωμένοι και να μην υποκύψουν στις προκλήσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, η οποία επιδιώκει με κάθε τρόπο να τους διαχωρίσει και να κάμψει τις αντιστάσεις τους. Ο δίκαιος αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι ένας αγώνας όλης της εργατικής τάξης και σαν τέτοιος θα πρέπει στηριχθεί από το σύνολο των εργαζομένων.


  • ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: