Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Καταγγελία για τη σύλληψη υγειονομικού σε αναστολή-απεργού πείνας

Περίπου στις 2 τα ξημερώματα της 25ης Φεβρουαρίου, έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα υγειονομικοί σε αναστολή στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους για να επιστρέψουν στη δουλειά κι όπου πριν από 6 μέρες ο συνάδερφος Λάμπρος Τσάπαλης ξεκίνησε απεργία πείνας για τον ίδιο λόγο, αστυνομικοί (προφανώς κατ' εντολή του υπουργείου) συνέλαβαν το συνάδερφο απεργό πείνας. Σύμφωνα με τους παρόντες, όλα έγιναν σε χρόνο ρεκόρ. Ο Λάμπρος, παρ' όλο που δεν αντιστάθηκε, οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ομόνοιας και κινήθηκε εναντίον του διαδικασία αυτοφώρου για απείθεια. Όταν έφτασαν εκεί δυο γιατροί (επίσης σε αναστολή), η ανάκριση ήταν σε εξέλιξη. Με την παρέμβασή τους, ακολούθησε διακομιδή του απεργού πείνας στον Ευαγγελισμό.

Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια μόνιμη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα λαού και εργαζόμενων, με κάθε ευκαιρία και χωρίς προσχήματα. Παράλληλα, θέλει ν' απολύσει 6.500 εργαζόμενους στην περίθαλψη (για αρχή τουλάχιστον, γιατί μετά θα μπορεί ν' απολύει όποιον θέλει) και δεν ανέχεται τίποτα από την πλευρά τους.

Δε γνωρίζουμε αν έχει ξανασυλληφθεί απεργός πείνας. Όσο όμως η επίθεση της κυβέρνησης δε βρίσκει τις αντιστάσεις που πρέπει, όσο δεν παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και δεν αγωνιζόμαστε από κοινού για τα δικαιώματά μας, τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει και η επίθεση θα γίνεται πιο άγρια.

Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή και ζητάμε να επιστρέψουν άμεσα οι υγειονομικοί σε αναστολή στην εργασία τους.

Το δικαίωμα στη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: