Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Κανένα σωματείο στο ΓΕΜΗΣΟΕ! Μαζικός αγώνας για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη!

Όλοι στη συγκέντρωση της
"Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του νόμου 4808"

Σάββατο 12/2, 12:00 μ. – Πλατεία Κλαυθμώνος


Από την 1η Φλεβάρη ξεκίνησε να εφαρμόζεται η διάταξη του ν. Χατζηδάκη (4808/21) που υποχρεώνει τα σωματεία να εγγράφονται στο ΓΕΜΗΣΟΕ (Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων). Πρόκειται για αντιδραστική επιβολή, όπως και όλος ο νόμος, για ηλεκτρονικό φακέλωμα, για έλεγχο από το κράτος και την εργοδοσία των διαδικασιών των σωματείων. Σωματείο που δεν πειθαρχεί αποκλείεται, νομικά, η δυνατότητά του για υπογραφή ΣΣΕ, προκήρυξη απεργίας κλπ. Βγαίνει, επί της ουσίας, στην παρανομία ο ταξικός συνδικαλισμός.

Πρόκειται για πολύτιμη υπηρεσία που προσφέρει η κυβέρνηση της ΝΔ στο κεφάλαιο. Θέλει να διαλύσει το 8ωρο και να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα να διαμορφώσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους. Τόσο σημαντική υπηρεσία, που δεν υπολογίζει τη φθορά που ήδη έχει, από τη λαϊκή δυσαρέσκεια που προξενεί η αντιλαϊκή της πολιτική.

Είναι σοβαρή πρόκληση για τους εργαζόμενους και το λαό. Χτύπημα των κατακτήσεων και της δυνατότητάς τους να οργανώνουν την πάλη τους. Δεν είναι ζήτημα τεχνικό, νομικό ή συνταγματικό που θα λυθεί στα δικαστήρια, όπως διατείνονται οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ για να επιβάλουν απεργιακή σιωπή. Ούτε είναι ζήτημα αναμονής για να μην εφαρμοστεί στην πράξη, καθώς ήδη εφαρμόζεται σε κινητοποιήσεις εργαζομένων (στα Πετρέλαια Καβάλας, στους εκπαιδευτικούς ενάντια στην αξιολόγηση, στις απεργίες στα λιμάνια κ.λπ.) που τον βρήκαν μπροστά τους.

Αντιμετωπίζεται με την κατάργηση του ν. 4808, γιατί αλλιώς θα βρίσκεται συνέχεια μπροστά μας, σε κάθε διεκδίκηση, μαζί με διώξεις και καταστολή.

Αυτό που χρειάζονται οι εργαζόμενοι είναι αυτό ακριβώς που το σύστημα προσπαθεί να καταργήσει: η συλλογική και οργανωμένη αμφισβήτηση της αντιλαϊκής πολίτικης, η υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται να συνταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι, απαιτείται πανεργατικός ξεσηκωμός για την ανατροπή του νόμου!

- Κανένα σωματείο στο ΓΕΜΗΣΟΕ.

- Καμιά αλλαγή στα καταστατικά των σωματείων που επιβάλλουν οι διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη.

- Καμιά νομιμοποίηση του Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων.

- Όχι στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

- Καμία παρέμβαση στα οικονομικά των σωματείων.

- Κάτω τα χέρια από την απεργία - Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ!

ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: