Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση για τον αγώνα των εργατών της Καβάλα Όιλ


 ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ!

Η Ταξική Πορεία, στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας που έχει ξεκινήσει για την στήριξη και την αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργάτες της Καβάλα Όιλ, διοργανώνει
Διαδικτυακή Εκδήλωση-Συζήτηση την

 Κυριακή 6/2/22, 8:00 μ.μ.

Θα μιλήσουν:

Μανώλης Κελαϊδάκης, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στην Καβάλα Όιλ
Αντώνης Νταλακογιώργος,
πρόεδρος ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού)
Κώστας Αβραμίδης,
πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στο ΤΕΕ
Αλέξανδρος Παπαναστασάτος,
μέλος του ΓΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

Παρακολουθήστε την εκδήλωση στο σύνδεσμο: https://youtu.be/qQWY4yzrDig


* * *

Με επιμονή και αποφασιστικότητα, οι εργάτες της Καβάλα Όιλ αντιστέκονται στις προσπάθειες της εργοδοσίας να διαλύσει το σωματείο τους και να επιβάλει εργασιακές συνθήκες γαλέρας.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει ήδη σε 26 απολύσεις, μεταξύ των οποίων 7 μέλη του ΔΣ του σωματείου για τους οποίους δεν προβλέπεται καν αποζημίωση. H εργοδοσία θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να χτυπήσει τη συλλογική πάλη τους. Η κίνηση αυτή αποτελεί εφαρμογή των αντεργατικών διατάξεων του ν. Χατζηδάκη που δίνει τη δυνατότητα για απολύσεις εκλεγμένων συνδικαλιστών.

Η αστυνομική επέμβαση στις εγκαταστάσεις της Energean στις 21/12, η προσαγωγή 17 εργαζόμενων που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και ο σχηματισμός δικογραφίας για περίπου 150 δείχνει τα εκδικητικά χαρακτηριστικά της εργοδοσίας και του κράτους και έχει στόχο την εξάπλωση του φόβου και της ήττας.

Όμως, οι εργάτες της Καβάλα Όιλ δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία και στις κάλπικες υποσχέσεις! Απαντούν με ενότητα, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους!

Είναι χρέος όλων, εργαζομένων, σωματείων, συνδικαλιστικών σχημάτων και πολιτικών οργανώσεων που αναφέρονται στην εργατική τάξη και στο λαό, ολόκληρου του εργατικού κινήματος, να στηρίξουν τον αγώνα τους. Ο αγώνας αυτός μπορεί και πρέπει να νικήσει!

  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις.
  • Καμία δίωξη στους αγωνιζόμενους εργάτες, καμιά διαθεσιμότητα
  • 8ωρο, πενθήμερο, σταθερή και ασφαλής δουλειά για όλους!
  • Κάτω η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία!
  • Αγώνας για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: