Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ- Ανταπόκριση από τη σημερινή συγκέντρωση στη Λάρυμνα (13-2-22)

 

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΛΑΡΚΟ, έξω από το εργοστάσιο στη Λάρυμνα. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που βάζει στην τελική ευθεία το σχέδιο ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ που δρομολογείται εδώ και χρόνια και απόλυσης όλων των εργαζομένων της μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Μετά την κινητοποίηση της προηγούμενης Πέμπτης έξω από το υπ. Οικονομικών, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ συνέχισαν τον αγώνα τους με τη σημερινή κινητοποίηση, ενώ έχουν ήδη ανακοινώσει απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου. 

Πλήθος αλληλέγγυου κόσμου έδωσε το παρών στη σημερινή συγκέντρωση στη Λάρυμνα για να στηρίξει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι. Η Ταξική Πορεία συμμετείχε με πανό και μοιράζοντας την ανακοίνωση της. Ο αγώνας που δίνουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ αποτελεί κομμάτι των εργατικών αγώνων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, όπως και ο αγώνας που δίνουν οι εργάτες στα Πετρέλαια Καβάλας, αλλά και στην ΚΟΣΚΟ και έχει πολύ μεγάλη σημασία! Οι αγώνες αυτοί πρέπει να στηριχτούν και να γίνουν υπόθεση ολόκληρου του εργατικού κινήματος.

Η συνέχιση του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζικά και ενιαία, είναι αναγκαία! Οι εκβιασμοί της κυβέρνησης και οι κάλπικες υποσχέσεις της στόχο έχουν να διασπάσουν την πάλη τους, ενώ οι δήθεν ελπίδες που πουλά η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κα) που τώρα παριστάνουν τους αλληλέγγυους, είναι ψεύτικες και προκλητικές, αφού και οι δικές τους κυβερνήσεις στο παρελθόν έχουν βάλει το λιθαράκι τους στη σταδιακή απαξίωση και στη μεθόδευση του ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από όλους αυτούς! Η δύναμη τους βρίσκεται στη μαζικοποίηση και την κλιμάκωση του αγώνα τους! Η στήριξη και η αλληλεγγύη από το λαό και τον κόσμο της δουλειάς είναι σημαντική και πρέπει να συνεχιστεί!

                                        







Δεν υπάρχουν σχόλια: