Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2 | 12.00 | ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟ 4808

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

 ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ 4808/2021

Τα λαϊκά-εργατικά νοικοκυριά νιώθουν στο πετσί τους τις μεγάλες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και στους λογαριασμούς. Ο ΜΗΝΑΣ ΠΛΕΟΝ “ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ”. Ο εργαζόμενος λαός παράγει όλον τον κοινωνικό πλούτο, που φτάνει πολλές φορές για να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες. Γι’ αυτό το λόγο, ο εργαζόμενος πρέπει να διεκδικεί ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ! Να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε: πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις αλλά και στο επίδομα ανεργίας, που να καλύπτουν το κόστος ζωής. Ακύρωση των αυξήσεων στα τιμολόγια.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ. Το κύμα ακρίβειας δεν είναι ένα «φυσικό φαινόμενο» που είναι ίδιο για όλες τις τάξεις του πληθυσμού. Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) και της ΕΕ. Με τις ανατιμήσεις, γίνεται μεταφορά πλούτου από τα εργατικά-λαϊκά σπίτια προς το μεγάλο κεφάλαιο, που συνεχίζει να αυξάνει τα κέρδη του. Γίνεται μεταφορά πλούτου από το εσωτερικό της χώρας μας προς τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα της Δύσης, τους δισεκατομμυριούχους που ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο.  Κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουνε. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και ο εργαζόμενος λαός αγωνιά αν ο μισθός του θα φτάσει για να πληρώσει το νοίκι, τους λογαριασμούς και τα τρόφιμα.

Η κυβέρνηση καυχιέται ότι προχώρησε σε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά… 2%!  Προκλητικά μας καλούν να βάλουμε πλάτη στο όνομα της «αντοχής της οικονομίας»! Έχουν ξεγυμνώσει το λαό από κάθε δαπάνη για υγεία, παιδεία και τις κοινωνικές κατακτήσεις. Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι δαπάνες για την κρατική καταστολή. Τα ΝΑΤΟϊκά εξοπλιστικά προγράμματα αποτελούν μια διαρκή αιμορραγία για το λαό μας, που ταυτόχρονα σέρνεται στα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. Το σκηνικό συμπληρώνεται με την  φορομπηξία, τα ληστρικά διόδια, το απρόσιτο νοίκι για τη λαϊκή κατοικία, τα αυξημένα δημοτικά τέλη και τα σχέδια για αύξηση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Την ίδια στιγμή το μεγάλο κεφάλαιο χρηματοδοτείται με εκατομμύρια ευρώ κρατικών ενισχύσεων, φθηνότερο ρεύμα και απαλλάσσεται από εργοδοτικές εισφορές.

Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ (4808/2021) ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 5ΝΘΗΜΕΡΟ-8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η κυβέρνηση ψήφισε τον αντεργατικό νόμο 4808 για να πάρει πίσω κάθε δικαίωμα που κατακτήθηκε μέσα από απεργίες και αγώνες. Στόχος της να τελειώνει μια και καλή με το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και το ωράριο. Θέλουν να είμαστε διαθέσιμοι στις ορέξεις του εργοδότη ανά πάσα στιγμή, να δουλεύουμε απλήρωτα 10ωρα και 7ήμερα, κάτω από υπερεντατικοποιημένους ρυθμούς εργασίας!

Η “νομιμότητά” τους βγάζει παράνομο όποιον τολμά να σηκώσει κεφάλι. Όποιον τολμά να αμφισβητήσει συλλογικά και οργανωμένα αυτή τη σαπίλα που του έχουν επιβάλει ως κανονικότητα! Κηρύσσουν παράνομες τις απεργίες γιατί τις φοβούνται! Προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης! Γιατί εκεί βρίσκεται η πραγματική διέξοδος για το λαό.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.

Μπροστά σε όλη αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι πρέπει να δούμε ποιόν έχουμε δίπλα μας και ποιον απέναντί μας. Τίποτα δεν έχουμε να επιμένουμε από τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν βάλει πλάτη για να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο ανέξοδα για την κυβέρνηση η αντεργατική πολιτική.  Κόντρα στην υποταγή και τη συνθηκολόγηση το σύνολο των εργαζομένων να δώσει τη μάχη μαζικά και αποφασιστικά. Να κάνουμε την οργή μας αντίσταση και διεκδίκηση, μέσα από την συγκρότηση συλλογικών αγώνων. Η εργασιακή βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος. Μονόδρομος είναι οι αγώνες μας!


· Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις που να καλύπτουν το κόστος ζωής.

· Συλλογικές Συμβάσεις για τους εργαζόμενους.

· Ακύρωση των αυξήσεων στα τιμολόγια ρεύματος και αερίου.

· Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Μετακίνηση Δωρεάν για όλο το λαό!

· Αγώνας για την κατάργηση του νόμου 4808/21! Καμιά υποταγή - καμιά εφαρμογή των διατάξεών του!

· 5νθήμερο-8ωρο. Καμία απλήρωτη υπερωρία. Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: