Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Καταγγελία για τις ΕΔΕ στον Αγ. Σάββα εναντίον υγειονομικών που κόλλησαν κορονοϊό!

Την ώρα που τα κρούσματα ανάμεσα στους εργαζόμενους στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Αγ.Σάββας, αλλά και στα άλλα νοσοκομεία, αυξάνονται δραματικά μέρα με τη μέρα εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης.

Την ώρα που άρρωστοι με καρκίνο κολλάνε κορονοϊό στους θαλάμους νοσηλείας σαν αποτέλεσμα των ίδιων επιλογών.

Την ώρα που κλινικές κλείνουν και χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες αναβάλλονται.

Την ώρα που, ενώ το προσωπικό δε φτάνει, γίνονται αναγκαστικές μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία.

Την ώρα που τα πρωτόκολλα παραβιάζονται από τις ίδιες τις επιτροπές των νοσοκομείων.

Αυτή την ώρα η διοικήτρια του νοσοκομείου Αγ. Σάββας αποφασίζει να διατάξει ΕΔΕ για τρεις γιατρούς. Έγκλημά τους; Κόλλησαν κορονοϊό. Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι.

Ανάλγητη η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των νοσοκομείων ακόμα και στις καθημερινές εκατόμβες νεκρών. Θα πρέπει να τους "δίνουμε συγχαρητήρια" και να τους "είμαστε ευγνώμονες", σύμφωνα με τον Γεωργιάδη, όταν φτάσαμε να ξεπεράσουμε ακόμα και τις ΗΠΑ σε θανάτους ανά 100.000 πληθυσμό τη μέρα που είχαμε 120 θανάτους.

Οι επικοινωνιακές προσλήψεις (συμβασιούχων που ήδη υπηρετούν και ξαναπροσλαμβάνονται) δεν μπορούν ν' αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Όπως και οι νοικιασμένες ΜΕΘ που ήδη γέμισαν. Η "μείωση" των κρουσμάτων μέσω της μείωσης των τεστ δυστυχώς δεν οδηγεί ούτε σε μείωση νεκρών ούτε και διασωληνωμένων. Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού τόσο στις κλινικές όσο και στις ΜΕΘ covid στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Ζωές που θυσιάζει η κυβέρνηση για να διαφυλάξει όσο γίνεται την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Όλα αυτά τ' αντιλαμβάνονται λαός και εργαζόμενοι κι αργά ή γρήγορα θ' απαντήσουν με αγώνες. Γι' αυτό και η κυβέρνηση τρομοκρατεί. Γι' αυτό και οι διοικήσεις τύπου Μπαλαούρα μας ζητάνε και τα ρέστα. Γιατί ξεπερνάμε τους εαυτούς μας για να σώσουμε τους αρρώστους μας. Γιατί μιλάμε για τις ευθύνες τους και προσπαθούμε ν' αλλάξει η κατάσταση. Δεν θα τους περάσει όμως.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κίνηση της διοικήτριας του Αγ. Σάββα να ξεκινήσει ΕΔΕ για τους τρεις συναδέλφους που κόλλησαν τον ιό εξαιτίας των συνθηκών δουλειάς τους. Τα εξαντλητικά ωράρια, τα ελλειπή μέσα προστασίας, τα ελάχιστα τεστ και πολλά ακόμα φταίνε για την υπερμετάδοση του ιού στα νοσοκομεία. Αντί λοιπόν η ίδια και η κυβέρνηση να είναι υπόλογοι απέναντί τους που ακόμη και οι χειρουργικές μάσκες αξίας 10 λεπτών δίνονται με το σταγονόμετρο, ψάχνει τα αίτια της διασποράς του ιού όχι στην κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί, αλλά στους εργαζόμενους, που ακόμα και με ελάχιστα μέσα κάνουν το καθήκον τους.

Συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στους συναδέλφους.

  • Να σταματήσει τώρα η ΕΔΕ!
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
  • Να ανοίξουν νέες απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ!
  • Να γίνονται τεστ στους εργαζόμενους και να τους παρέχονται όλα τα μέσα προστασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: