Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

ΛΑΡΙΣΑ: Μας έχουν αφήσει στο έλεος της πανδημίας! Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας!

 


Οι συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε είναι επικίνδυνες και για τη ζωή μας και για τη ζωή όλου του λαού!

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, μέχρι τώρα έχουν νοσήσει ήδη πάνω από 100 συνάδελφοι υγειονομικοί, δημιούργησαν διάσπαρτες κλινικές covid σε όλες τις πτέρυγες - κάτι που ευνοεί τη διασπορά του ιού-, στην πύλη δεν υπήρχε αντισηπτικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, εργαζόμενοι δουλεύουν σε εξαντλητικά ωράρια ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό έχει αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και σακούλες σκουπιδιών προκειμένου να προστατευθούν από τον covid λόγω έλλειψης στολών!

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση δεν θέλει να προστατέψει τη ζωή των εργαζόμενων και του λαού για αυτό και δεν κάνει τίποτα ουσιαστικά για αυτό! Η πολιτική της είναι εγκληματική! Δίνει εκατομμύρια στην Aegean και τους κλινικάρχες και μας αφήνει απροστάτευτους απέναντι στην πανδημία! Βάζουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου πάνω από τη ζωή του λαού!

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!

Βρισκόμαστε ακάλυπτοι απέναντι στον υγειονομικό κίνδυνο! Βρισκόμαστε και αντιμέτωποι με την καταστολή αν «τολμήσουμε» να διεκδικήσουμε. Μπορεί και να βρεθούμε αντιμέτωποι με ΕΔΕ αν τυχόν νοσήσουμε όπως έγινε με συναδέλφους στον «Άγ. Σάββα» στην Αθήνα!

Η λαϊκή αυτοπροστασία απέναντι στην πανδημία και οι διεκδικήσεις μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και σε όσους τη στηρίζουν και την προωθούν, είναι τα «όπλα» μας για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλειά!

Να οργανωθούμε- να αντισταθούμε - να διεκδικήσουμε μαζικά:

 

·         Δωρεάν μέσα προστασίας για όλους!

·       Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!

·         Νέες κλίνες και κλίνες ΜΕΘ τώρα!

·         Δωρεάν μαζικά τεστ σε όλο το λαό!

·         Να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων!

·         Ίση, πλήρη και δωρεάν πρόληψη και περίθαλψη για όλο το λαό!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: