Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για το όργιο καταστολής στις 6 Δεκέμβρη: ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 


Καταγγέλλουμε το όργιο κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση σήμερα, ημέρα επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σε ολόκληρη τη χώρα. Επιστρατεύοντας για ακόμη μια φορά τη χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, η κυβέρνηση προχώρησε στην ωμή καταστολή όσων ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη, όπως και όλων των θυμάτων της κρατικής βίας. Από νωρίς το πρωί, το κέντρο της Αθήνας είχαν κατακλύσει πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες επιτέθηκαν άγρια σε όσους διαδηλωτές επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, με ξύλο, χημικά, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης, προσαγωγές, συλλήψεις και πρόστιμα. Αντίστοιχες είναι οι εικόνες σε όλη τη χώρα, με επιθέσεις της αστυνομίας σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, όπου επίσης οι διαδηλωτές αντιμετώπισαν το μένος της κρατικής καταστολής, με ξυλοδαρμούς και συλλήψεις.

Στα Εξάρχεια και στη γύρω περιοχή μεταφέρθηκαν το πρωί χιλιάδες αστυνομικοί οι οποίοι πραγματοποιούσαν αυστηρούς ελέγχους σε όποιον περαστικό τολμούσε να εμφανιστεί και έκοβαν πρόστιμα. Αγωνιστές του ΚΚΕ (μ-λ) αποκλείστηκαν στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των Τειχών», περικυκλώθηκαν για ώρα από τις αστυνομικές δυνάμεις και όταν άνοιξαν πανό, η αστυνομία τους προσήγαγε. Οργανώσεις και συλλογικότητες τις αριστεράς, αγωνιστές που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, απλοί λαϊκοί άνθρωποι που ήθελαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο της δολοφονίας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές πογκρόμ τρομοκράτησης και καταστολής. Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε πάρα πολλές προσαγωγές σε όλη τη χώρα, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προσπαθώντας να φιμώσει και να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού και της νεολαίας.

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση και ο Χρυσοχοϊδης, όπως έκαναν και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και στην απεργία στις 26/11, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν όποιον αμφισβητεί την εγκληματική πολιτική τους, όποιον τολμά να σηκώνει κεφάλι και να αντιστέκεται σε αυτή. Έχει φανεί με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η προφύλαξη της δημόσιας υγείας, την οποία επικαλούνται, καμία σχέση δεν έχει με όλα αυτά. Οι ίδιοι που φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τις δολοφονικές συνέπειες της πανδημίας και τους εκατοντάδες νεκρούς που μετράμε καθημερινά, είναι οι ίδιοι που σήμερα καταπάτησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκάλεσαν το συνωστισμό των διαδηλωτών, τους αφαίρεσαν τις μάσκες και τον στοίβαξαν στις κλούβες και στα κρατητήρια.

Καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να καταδικάσει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την ωμή επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής που έχει εξαπολύσει. Είναι χρέος μας να ορθώσουμε ανάστημα και να βάλουμε φραγμό στην πολιτική της φασιστικοποίησης και του χτυπήματος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Είναι καθήκον του λαού και της νεολαίας να βγουν μπροστά και να αντισταθούν στη βάρβαρη πολιτική τους που το μόνο που έχει να μας τάξει είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση. Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι η πολιτική της γεννά οργή και αγανάκτηση, γι’ αυτό και θωρακίζεται με κάθε τρόπο απέναντι στον εχθρό λαό και τους αγώνες του.

Δεν μας τρομοκρατούν, δε μας φιμώνουν! Απέναντι στο όργιο τρομοκρατίας της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής, να απαντήσουμε με μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα!

-          ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

-          ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

-          ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

-          ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: