Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Αθήνα 15/12: Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στον προϋπολογισμό.

Με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων εργαζομένων πραγματοποιήθηκε το πρωί η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Από τις πρωινές ώρες η πλατεία ήταν απροσπέλαστη αφού αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Κλούβες, ΜΑΤ, ομάδα Δράση, ομάδα Ο.Δ.Ο.Σ και άνδρες της αστυνομίας με πολιτικά βρισκόταν από το πρωί πάνω και περιμετρικά της πλατείας. 

Παρά τους ελέγχους και την τρομοκρατία σωματεία και οργανώσεις κατάφεραν και συγκεντρώθηκαν. Τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, φώναξαν για την ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην υγεία και την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα.

Κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας, κόντρα στις διαθέσεις "ομοψυχίας" που εκφράζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες,  καλέστηκε η σημερινή στάση εργασίας από ορισμένα σωματεία. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜΕ δεν κάλεσαν ούτε για εθιμοτυπική απεργία ή "συμβολικές" κινήσεις.

Με πανό συμμετείχαν στη συγκέντρωση σωματεία νοσοκομείων, ΕΛΜΕ, συνδικαλιστικές παρατάξεις και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Η Ταξική Πορεία έδωσε το παρόν, αναδεικνύοντας την ανάγκη οργάνωσης στους χώρους δουλειάς και πάλης για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός τα σπασμένα της πανδημίας.


Καθώς περνούσε η ώρα ο αστυνόμικος κλοιός γινόταν όλο και πιο ασφυκτικός. Αστυνομικοί, αύρες, ΜΑΤ, είχαν παραταχθεί με προκλητικό τρόπο πέριξ της συγκέντρωσης απειλώντας για τη διάλυσή της.  

Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι η καταστολή, τα πρόστιμα και η αστυνομοκρατία δεν έχουν ως αιτία την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στοχεύουν στο λαό, ώστε να μείνει στη γωνία και να αποδεχθεί τη σωρεία αντιλαϊκών μέτρων και την εργοδοτική αυθαιρεσία. 


Ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς κόβει δαπάνες για την υγεία εν μέσω πανδημίας, αυξάνει τους φόρους στο λαό, δείχνοντας μεγάλη γενναιοδωρία προς το κεφάλαιο και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Να μην υποταχθούμε στη σιγή νεκροταφείου που προσπαθεί να επιβάλει το σύστημα! 

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: