Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Νοσοκομεία: Με συγκεντρώσεις ανέδειξαν οι εργαζόμενοι τα τραγικά προβλήματα!

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στις πύλες νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. Παρότι η έλλειψη διάθεσης από τις κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις (φανερή κι από την έλλειψη προετοιμασίας) και η δυνατή βροχή δυσκόλεψαν αρκετά τη συμμετοχή, η αγωνία, τα μεγάλα προβλήματα και η ανάγκη των εργαζόμενων στα νοσοκομεία ν' αγωνιστούν εκφράστηκαν ξανά. Γιατί η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και το σύστημα έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους σε τραγική κατάσταση.

Η Ταξική Πορεία στήριξε τις κινητοποιήσεις για μαζικές μόνιμες προσλήψεις, μέτρα προστασίας και ενίσχυση των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και της περίθαλψης του λαού, διακινώντας την ανακοίνωσή της από τις προηγούμενες μέρες και με παρουσία σε μια σειρά νοσοκομεία σήμερα.

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "Αττικόν"

Με τη συμμετοχή αρκετών δεκάδων εργαζόμενων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συγκέντρωση στο νοσοκομείο Αττικό. Οι υποσχέσεις για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά δεν μπορούν να καθησυχάσουν τους υγειονομικούς, αφού έχουν χορτάσει υποσχέσεις. Κυβέρνηση και διοικήσεις νοσοκομείων έχουν φορτώσει τις συνέπειες της πανδημίας στην πλάτη των υγειονομικών. 

Με πανό και προκήρυξη συμμετείχε η Ταξική Πορεία, προβάλλοντας την ανάγκη κοινού αγώνα εργαζόμενων στα νοσοκομεία και του υπολοίπου λαού. Χωρίς αυταπάτες για εναλλακτικές κυβερνήσεις και μακριά από συντεχνιακές λογικές. Δυστυχώς, η κινητοποίηση δεν στηρίχθηκε από άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες (με τη βροχή να αποτελεί μια φτωχή δικαιολογία για την εν λόγω απουσία).

Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας "Γ. Γεννηματάς"

Η συγκέντρωση έγινε, αν και η βροχή εμπόδισε τη μαζικοποίησή της. Έχει γίνει όμως φανερή η εξουθένωση των εργαζόμενων που εδώ και καιρό δίνουν τη μάχη της περίθαλψης τόσο για τους ασθενείς covid όσο και για όλους τους υπόλοιπους. Στη συγκέντρωση μπόρεσαν να γίνουν μερικές τοποθετήσεις, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων και το ιδιαίτερο πρόβλημα με την εφημερία του νοσοκομείου μετά την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στη μια παθολογική κλινική.






Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας "Λαϊκό"

Μαζική ήταν η συγκέντρωση των εργαζόμενων στην πύλη του Λαϊκού Νοσοκομείου. Η Ταξική Πορεία βρέθηκε στο πλευρό τους με πανό και προκηρύξεις.

Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας "Κωνσταντοπούλειο - Πατησίων Αγία Όλγα"

Η συγκέντρωση δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί στην πύλη εξαιτίας της δυνατής βροχής. Η Ταξική Πορεία παρέμβηκε στους εργαζόμενους στους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου.

Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων "Αμαλία Φλέμιγκ"

Αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου αψηφώντας τη δυνατή βροχή. Ο προεδρεύων του σωματείου, Δ. Περίχαρος τοποθετήθηκε για τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί στο νοσοκομείο η κυβερνητική πολιτική, σε συνέχεια της επίθεσης που δέχεται το νοσοκομείο εδώ και χρόνια. Η Ταξική Πορεία παρέμβηκε στη σύντομη συγκέντρωση στην πύλη και στη συνέχεια στο εσωτερικό του νοσοκομείου με μοίρασμα της προκήρυξης.

 

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Μαζική κινητοποίηση εργαζόμενων και λαού πραγματοποιήθηκε και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Η Ταξική Πορεία συμμετείχε μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: