Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη | Παρέμβαση της Ταξικής Πορείας ενάντια στη μείωση προσωπικου στα ΕΛΤΑ

 Η Ταξική Πορεία πραγματοποίησε παρέμβαση σε εργαζομένους courier των ΕΛΤΑ. Η παρέμβαση ήταν επιτυχημένη, καθώς οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το εργασιακό τους μέλλον αλλά και για το μέλλον του οργανισμού.




Παρακάτω παρατείθεται η προκήρυξη που μοιράστηκε στους εργαζόμενους:

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΛΤΑ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ!

Πρόσφατα κατατέθηκε τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών που θα επιφέρει σαρωτική επίθεση στους εργαζομένους των ΕΛΤΑ. Η τροπολογία προβλέπει:

➢ Την μείωση προσωπικού κατά 2000 υπαλλήλους, την στιγμή που οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ είναι 5200. Αυτό θα φέρει εντατικοποίηση της εργασίας.

➢ Το κλείσιμο πλήθους καταστημάτων (υπολογίζεται ότι από τα 660 γραφεία να μείνουν 200).

➢ Για την επίτευξη της μείωσης προσωπικού, οι παλιοί εργαζόμενοι θα οδηγηθούν σε εθελούσια έξοδο και σε εσωτερικές μετατάξεις ενώ όσοι πλεονάζουν θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου με άλλο μισθολόγιο.

➢ Την δημιουργία εργαζομένων «δύο ταχυτήτων»: οι νέοι εργαζόμενοι θα λειτουργούν εκτός τουμισθολογίου των παλιών, χωρίς συλλογική σύμβαση και σε συνθήκες γαλέρας.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Σε αυτό το ήδη μαύρο περιβάλλον εργασίας, ήρθε να προστεθεί η υγειονομική κρίση της πανδημίας, που έδωσε την αφορμή για τη γενίκευση των αντεργατικών πρακτικών. Τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν:

➢ Καταργούν πλήρως το 5θήμερο-8ωρο,

➢ Θεσπίζουν τις υπερωρίες με «πληρωμή σε είδος» (δηλαδή απλήρωτες),

➢ Καταργούν την κυριακάτικη αργία και ανοίγουν το δρόμο για την 7ήμερη εργασία,

➢ Προετοιμάζουν την απελευθέρωση των απολύσεων,

➢ Καταργούν βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Φτάσανε στο σημείο να θεσμοθετούν «μισθό» για μακροχρόνια ανέργους 200€ το μήνα!Τα νέα μέτρα θα φέρουν δραματική χειροτέρευση των συνθηκών δουλειάς όλων μας!

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Οι εξελίξεις αυτές, δεν αφορούν μόνο τα ΕΛΤΑ. Είναι το ίδιο μοντέλο που προωθείται σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τράπεζες, σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους, και θα συμπαρασύρει τις συνθήκες δουλειάς και τα μεροκάματα στο σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Γι’ αυτό πρέπει να συγκροτηθεί μέτωπο συμπαράστασης

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝA ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙΑ.

Αυτή την κατάσταση μόνο μαζικοί και παρατεταμένοι αγώνες μπορούν να την ανατρέψουν! Αγώνες που θα αντιστέκονται στην επίθεση του συστήματος και θα ενοποιούν τους εργαζόμενους πάνω σε διεκδικήσεις και κόντρα σε λογικές που μας θέλουν να περιμένουμε λύσεις από κάποιους «ειδικούς» ή τα αστικά δικαστήρια! Η δύναμή μας είναι η ταξική ενότητα, η οργάνωσή μας και η αλληλεγγύη. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε στη βαρβαρότητα. Για να πετύχουμε νίκες απ’ το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο πρέπει σε κάθε χώρο να φτιάξουμε εστίες αντίστασης. Να συνεννοηθούμε στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, σε μαζώξεις και συνελεύσεις. Να μετατρέψουμε το σωματείο σε εργαλείο για μαζικό αγώνα.

• ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ!

• ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ!

• ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣH ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: