Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Καταγγελία για τις εκδικητικές μεταθέσεις από τη διοίκηση του Άγιου Σάββα- Να μην τους περάσει!

 


Γνωστή σε όλους η κατάσταση στα νοσοκομεία. Γνωστή και η διάθεση της κυβέρνησης να μην πάρει κανένα μέτρο για να μειώσει τους 100 νεκρούς τη μέρα, που θα πρέπει, όπως λέει η επιτροπή που την καλύπτει επιστημονικά, να συνηθίσουμε μέχρι να αποδώσει η καραντίνα. Και παρόλο που η καραντίνα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, η κυβέρνηση ανοίγει και την αγορά, για να κινηθεί, έστω κουτσουρεμένα, η οικονομία ενόψει των γιορτών. Για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού ή άνοιγμα  ΜΕΘ, φυσικά, ούτε λόγος…Άλλωστε, ποιος ο λόγος να μην πεθάνουμε από κορονοϊό αν είναι ν΄ αυτοκτονήσουμε από χρέη; Τάδε έφη ο Γεωργιάδης, που με βάση τις επιστημονικές του έρευνες, για την αύξηση των κρουσμάτων φταίμε όλοι γιατί χαλαρώσαμε στην τήρηση των μέτρων και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη... φταίει ο χαρακτήρας των κατοίκων της(!).

Ο εμπαιγμός και το θράσος με το οποίο μας αντιμετωπίζουν οι εκπρόσωποι του συστήματος είναι πραγματικά εξοργιστικά. Στο ίδιο προκλητικό μοτίβο, πριν από μερικές ημέρες, η διοικήτρια του Αγ. Σάββα διέταξε ΕΔΕ  για τρεις συναδέρφους που κόλλησαν τον ιό πριν ένα μήνα. Αφού δε φταίει η κυβέρνηση και η ίδια για τη διασπορά του κορονοϊού σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο,  όπου οι άρρωστοι είναι τόσο ευάλωτοι, κάπου πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και κάποιοι (κατά προτίμηση οι εργαζόμενοι!) πρέπει να πληρώσουν ακριβά το γεγονός ότι νόσησαν. Πρέπει να βρεθεί ένα εξιλαστήριο θύμα για τις τραγικές και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο, όπου είναι σε καραντίνα το 10% των εργαζόμενων, ασθενείς νοσούν και πεθαίνουν, κλείνουν θάλαμοι, αναβάλλονται χειρουργεία, χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες.

Η ΕΔΕ σταμάτησε μετά την κινητοποίηση εργαζόμενων, όμως η εγκληματική πολιτική της διοίκησης του νοσοκομείου και του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει ακάθεκτη.  Δείγμα αυτής, η αναγκαστική μετάθεση του προέδρου του σωματίου, Κώστα Καταραχιά, και άλλων εργαζομένων στη ΜΕΘ του ν. Σωτηρία. Να σημειωθεί, για όσους είχαν και την παραμικρή αμφιβολία για το αν πρόκειται για μια καθαρά εκδικητική μετάθεση, ότι ο κ. Καταραχιάς είναι ακτινολόγος γιατρός κι ως εκ τούτου η θέση του δεν είναι στη ΜΕΘ.

Απροκάλυπτα λοιπόν, η κυβέρνηση μέσω των εκπροσώπων της στα νοσοκομεία, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τιμωρήσει αγωνιστές που συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια στην πολιτική της που θυσιάζει ακόμα και τις ζωές μας.  Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη συντεταγμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης που επιβάλλει όλο το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση. Η ιδιαίτερη ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, η πρωτοφανής καταστολή την ημέρα του Πολυτεχνείου και της επετείου από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, αλλά και σε όλες τις κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών, αποτελούν ένα σαφέστατο μήνυμα προς όποιον αντιστέκεται. Παρ΄ όλα αυτά, η κυβέρνηση με την πολιτική της δε μας τρομοκρατεί, μας εξοργίζει ακόμη περισσότερο!

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την εκδικητική μετάθεση των συναδέλφων και τη στάση της διοίκησης! Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης, που ενώ μας αφήνει απροστάτευτους στην πανδημία, μας τιμωρεί κιόλας που υπερασπιζόμαστε τη ζωή τη δική μας και των αρρώστων μας!

Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων, στον αγώνα για να μη γίνει η εκδικητική μετακίνησή τους.

Να μην περάσει η τρομοκρατία!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια την κατάσταση και να παλέψουν μαζικά κι οργανωμένα, ενάντια στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης.

ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: