Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Πέμπτη 10/12: Συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων 8:00πμ-10:00πμ

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΓΩΝΑ!

Όλο και περισσότερο χειροτερεύει η κατάσταση στα νοσοκομεία τόσο για τους αρρώστους όσο και για τους εργαζόμενους. Το «σχέδιο» κυβέρνησης και ειδικών για την καταπολέμηση της πανδημίας δε φαίνεται ν’ αποδίδει τ’ αναμενόμενα. Ο ιός είναι παντού και κυρίως στους χώρους δουλειάς όπου συγχρωτίζονται οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να δουλεύουν. Τον τελευταίο μήνα ο μέσος όρος νεκρών ανά ημέρα είναι περίπου 60 και ανεβαίνει συνεχώς. Όμως οι εμπειρογνώμονες, αντί να δουν τι κάνουν λάθος, μας λένε να τον συνηθίσουμε! Οι 1.800 νεκροί του Νοεμβρίου δεν συγκίνησαν το επιτελείο της κυβέρνησης που ψάχνει να βρει τρόπους ν’ ανοίξει την οικονομία. Γιατί τι αξία έχει, όπως λέει κι ο Γεωργιάδης, να σωθούμε από τον ιό και μετά ν’ αυτοκτονήσουμε από τα χρέη; Γι’ αυτόν, το θάνατο δεν τον γλιτώνουμε όμως μπορούμε να διαλέξουμε τον τρόπο…
 
Το αρμόδιο υπουργείο το τελευταίο διάστημα ασχολείται μόνο με τα εμβόλια, αν και παραδέχεται ότι μέχρι το 60-70% του πληθυσμού να εμβολιαστεί και να κάνει αντισώματα θα φτάσει καλοκαίρι. Ως τότε μας αφήνει ακάλυπτους να τα βγάλουμε πέρα όπως μπορούμε. Ήδη 7 συνάδελφοί μας έχουν πεθάνει, 10 είναι διασωληνωμένοι και 2.000 θετικοί.
 
Διάφορες κλινικές μετατρέπονται σε χρόνο ρεκόρ σε κλινικές covid χωρίς η πλειοψηφία των γιατρών που εργάζονται εκεί να είναι των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Έτσι, παρ’ όλη τη διάθεση των συναδέλφων να κάνουν ό,τι μπορούν, πολλοί συνάνθρωποί μας καταλήγουν καθημερινά εξαιτίας των συνθηκών νοσηλείας. Η κατάσταση στις ΜΕΘ δεν είναι καλή. Γιατί ΜΕΘ δεν είναι μόνο το κρεβάτι και τα μηχανήματα, αλλά κυρίως το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, που γίνεται όλο και πιο ακριβοθώρητο. Τόσο γιατί δεν προσλήφθηκαν έγκαιρα συνάδελφοι για να εκπαιδευτούν, όσο και γιατί κολλούν και νοσούν πολλοί από αυτούς που εργάζονται. Η περίθαλψη για το λαό χειροτερεύει συνεχώς, όμως λένε ότι «δεν γίναμε ακόμη Ιταλία». Λες κι εμείς πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι μ’ αυτό.

Ο καιρός των χειροκροτημάτων πέρασε. Η υπόσχεση του πρωθυπουργού για ένταξή μας στα ΒΑΕ παραμένει υπόσχεση, ενώ το υπουργείο κάνει άλλη μια προσπάθεια να διχάσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Ζητά από τις διοικήσεις να δώσουν στοιχεία για το ποιοι εργάζονται στα τμήματα covid για να τους δοθεί ένα επίδομα. Το Πάσχα, το ανάλογο επίδομα είχε δοθεί σ’ όλους τους υγειονομικούς. Τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί μ’ ένα έκτακτο ποσό να πετύχει δύο πράγματα: να καταλαγιάσει την οργή μας που βλέπουμε ότι δεν παίρνει κανένα μέτρο για να προφυλάξει τη ζωή τη δική μας και του λαού, αλλά και να βάλει έριδες ανάμεσά μας για το ποιοι «δικαιούνται» και ποιοι όχι ν’ αμειφθούν για τη δουλειά τους στις πιο αντίξοες συνθήκες. Το «διαίρει και βασίλευε» η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά. Καιρός να καταλάβουμε κι εμείς το «η ισχύς εν τη ενώσει»!

Προσπερνάμε λοιπόν τα ψευτοδιλήμματα και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί. Άλλωστε η κυβέρνηση τους τελευταίους 8 μήνες μας έχει πείσει ότι αυτό που θέλει δεν είναι να σώσει ανθρώπινες ζωές. Αν ήθελε, θα είχε κάνει αληθινές κι όχι εικονικές προσλήψεις, θα είχε ανοίξει ΜΕΘ, θα είχε ξανανοίξει τουλάχιστον τα νοσοκομεία που έκλεισε το 2013, θα έκανε μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση, θα επισκεύαζε λεωφορεία και συρμούς κι ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν έκανε. Μόνιμο μέλημά της συνεχίζει να είναι να σώσει όσο γίνεται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, να προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική και να παρουσιάζει την ευθύνη της για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε «ατομική ευθύνη» δική μας.

Δική μας ευθύνη ήταν και παραμένει η οργάνωση της πάλης μας. Μόνο με μαζικό κι ανυποχώρητο αγώνα θα κερδίσουμε:
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ – ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
  • ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ!
  • ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ! ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ!
  • ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: