Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Παράσταση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους αγωνιστές και την απεργία!

Έγινε σήμερα 22/12 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της 1ης ΥΠΕ με κύριο αίτημα την ανάκληση των μετακινήσεων τόσο του προέδρου του Αγ. Σάββα Κ. Καταραχιά όσο και όλων των άλλων εργαζόμενων που πρέπει σε μηδέν χρόνο ν' αλλάξουν όχι μόνο νοσοκομείο αλλά ακόμα και πόλη για να βουλώσουν τρύπες -που μάλιστα δε βουλώνουν με τίποτα. Το πρόβλημα έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο το τελευταίο διάστημα. Με αναγκαστικές μετακινήσεις προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει τα τεράστια κενά που όχι μόνο δεν καλύφτηκαν από προσλήψεις που δεν έγιναν αλλά, σε μερικά νοσοκομεία, μεγάλωσαν κιόλας αφού πολλοί εργαζόμενοι νόσησαν ή μπήκαν σε καραντίνα. Όμως και πάλι δεν υπήρξε κανείς λόγος ανησυχίας για τους αρμόδιους. Όλα πάνε καλά. 100 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, τα νοσοκομεία έχουν μείνει με ελάχιστο προσωπικό, όμως δεν πρέπει ν' ανησυχούμε... Κι όποιος το κάνει ή, ακόμα χειρότερα, καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για μέτρα προστασίας, προσωπικό, μαζικά τεστ κι ό,τι άλλο χρειάζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα είναι από τους πρώτους στη λίστα των μετακινήσεων.


Δεκάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση. Έλαμψαν διά της απουσίας τους τα στελέχη της ΕΙΝΑΠ που καλούσανε κιόλας, τα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ που δε θεωρούν το γεγονός σημαντικό και δεν καλούσαν ούτε καν στην κινητοποίηση, αλλά και τα στελέχη του ΠΑΜΕ που, αν και στα λόγια συμπαραστέκονται, στην πράξη απουσιάζουν. Η Ταξική Πορεία ήταν εκεί με πανό και προκύρηξη. Μια επιτροπή συναντήθηκε με τον διοικητή της ΥΠΕ ο οποίος δε δεσμεύτηκε για τίποτα.

Είναι φανερό ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να υπερασπιστούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Όσο το αφήνουμε τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα. Θα μας εγκαταλείψουν στην τύχη μας, όπως τόσες δεκαετίες τώρα. Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια.

Η προκήρυξη που μοιράστηκε στην κινητοποίηση:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

Τα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας καταρρέουν, γιατί παρά τα ψέματα περί προσλήψεων, οι πολιτικές διάλυσης συνεχίζονται…

Τώρα, ως εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καλούμαστε να μετακινούμαστε ανά την επικράτεια, να εγκαταλείπουμε τις οικογένειές μας για να ενισχύσουμε τις δομές που έχουν ανάγκη. Οι μετακινήσεις που γίνονται αφορούν τα περισσότερα νοσοκομεία και μάλιστα με διάρκεια μιας εβδομάδας έως τριών μηνών.

Αλήθεια ποιον κοροϊδεύουν; Κάθε φορά θα έρχεται η σειρά κάποιων από εμάς για να πάμε σε νοσοκομεία που καταρρέουν. Άραγε αυτό θα λύσει προβλήματα ή θα διαλύσει ακόμη πιο πολύ ό,τι έχει απομείνει (αποδυνάμωση δομών και κίνδυνος για μεγαλύτερη διασπορά του covid-19);

Φυσικά, κυβέρνηση και διοικητές, συνεπείς με το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλουν, μετακινούν απειλώντας ακόμα και αγωνιστές υγειονομικούς, όπως συνέβη με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του Άγιου Σάββα, Κώστα Καταραχιά.

Να απαντήσουμε.

Δεν είμαστε περιουσιακά αντικείμενα των εκάστοτε κυβερνήσεων, διοικήσεων και διευθυντών που με θράσος λένε «έδωσα τέσσερις» και εννοούν εργαζόμενους προς μετακίνηση. Δεν μας τρομοκρατείτε, μας πεισμώνετε.

Θα αγωνιστούμε για τη ζωή μας και για να παρέχουμε περίθαλψη στο λαό. Δεν θα συναινέσουμε στη διάλυση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 1η ΥΠΕ, ΣΤΙΣ 22/12, ΩΡΑ 13.00.

  • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ!
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
  • ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: