Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!

 


Ένα έγκλημα συντελείται τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Αττική (ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που ούτως ή άλλως συντελείται σε ολόκληρη τη χώρα). Ύστερα από το καθολικό lock down και την κάθοδο του στρατού (!) για να διασφαλίσει την εφαρμογή του, ύστερα από τις απειλές δια στόματος Χρυσοχοϊδη ότι θα σφραγίσουν ακόμη και τα σπίτια των κατοίκων σε Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Ελευσίνα αν δεν υπακούσουν, την Παρασκευή το βράδυ η αστυνομία έφτασε να κόψει πρόστιμα σε εργολαβικούς εργαζόμενους στη αποθήκη του ΑΒ Βασιλόπουλου στη Μάνδρα, οι οποίοι αποχωρούσαν από το κατάστημα για να γίνει η αλλαγή βάρδιας!

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης πραγματικά δεν έχει πάτο. Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες νέων εξοργιστικών περιστατικών που αποδεικνύουν ότι η πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας καμία απολύτως σχέση δεν έχει με τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αλλά είναι ο τρόπος που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για να επιβάλει τη βάρβαρη πολιτική της απέναντι στον εχθρό λαό. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δε φτάνει που δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας για να βγει το μεροκάματο, χωρίς μέτρα προφύλαξης και πολλοί από αυτούς ανασφάλιστοι ή με τα μισά ένσημα από αυτά που δικαιούνται, τιμωρούνται κι από πάνω με υπέρογκα και εντελώς αδικαιολόγητα πρόστιμα! Αυτή φαίνεται πως είναι η τήρηση του νόμου και της τάξης με την οποία θα πρέπει να συμμορφωθείς αν είσαι μεροκαματιάρης στη Βιομηχανική ζώνη της Μάνδρας, του Ασπρόπυργου ή της Ελευσίνας…

Όπως πρέπει να συμμορφωθείς και με πολλά άλλα επίσης. Θα πρέπει να αποδεχτείς ότι θα δουλεύεις σε κάτεργα, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, σε άκρως ανθυγιεινές συνθήκες, όπου  οι εργοδότες δε θα παίρνουν το παραμικρό μέτρο προφύλαξης στους χώρους δουλειάς και τα εργατικά ατυχήματα θα αποτελούν καθημερινότητα. Θα πρέπει να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι από το ξέσπασμα της πανδημίας, η κυβέρνηση σε έχει αφήσει εντελώς εκτεθειμένο απέναντι στον υγειονομικό κίνδυνο, αφού φρόντισε τα προηγούμενα χρόνια να κλείσει κέντρα υγείας και ΙΚΑ και να υποστελεχώσει το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής, το Θριάσιο,  το οποίο πλέον έχει φτάσει στα όριά του και ακόμη και τώρα συνεχίζει την ίδια δολοφονική πολιτική. Θα πρέπει να αποδεχτείς ότι καθημερινά θα καλείσαι να στοιβάζεσαι στα λιγοστά δρομολόγια των ΜΜΜ που έχουν απομείνει, αφού πολλές γραμμές έχουν αποσυρθεί, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να περνούν σπάνια.

Και ενώ η κατάσταση στη Δυτική Αττική είναι αυτή, θα πρέπει να κλειστείς στο σπίτι σου, να σωπάσεις και να κοιτάς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να σου κουνάνε το δάχτυλο και να σε κατηγορούν ότι εσύ φταις για την έξαρση των κρουσμάτων και επομένως πρέπει να δεχτείς την αστυνομία και το στρατό να αλωνίζουν έξω από το σπίτι σου και αν θέλουν να σου κόβουν πρόστιμα, να σε δέρνουν ή να σε προσαγάγουν. Γιατί σε τελική ανάλυση, κάποιος πρέπει να φορτωθεί στην πλάτη του τις συνέπειες από την κρίση και την ύφεση που γέννησε και τροφοδοτεί η πανδημία!

Δεν πρέπει να τους περάσει! Τα άδικα πρόστιμα που έλαβαν οι εργαζόμενοι στη Μάνδρα, όπως και το όλο το σκηνικό τρομοκρατίας που στήνει η κυβέρνηση στη γύρω περιοχή πρέπει να βρουν απέναντι τους όλη την τοπική κοινωνία, κάθε δημοκράτη άνθρωπο που ασφυκτιά μπροστά στο βαθιά ταξικό και αντιδραστικό πλαίσιο που διαμορφώνεται γι΄ αυτούς. Όπως και σε όλη τη χώρα, μόνο με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική, που την ίδια ώρα που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές και μας καταδικάζει στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, έχει εξαπολύσει ένα όργιο καταστολής και τρομοκράτησης για να μας φιμώσει και να μας κρατήσει στο περιθώριο, παρακολουθητές του εγκλήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

-          ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

-          ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

-          ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

-          ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: