Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Από τη στάση εργασίας στην TaskUS ενάντια στις απολύσεις (video)

Την Παρασκευή 22/12 πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας και κινητοποίηση εξώ από τα γραφεία της TaskUS κόντρα στις απολύσεις που η διοίκηση ανακοίνωσε την ίδια μέρα σε 9 εργαζόμενους. Η δικαιολογία είναι πως δεν έχει project για να τους απασχολήσει. Την ίδια ώρα, βέβαια,  βρήκε τρόπο να απορροφήσει άλλους εργαζόμενους του ίδιου τομέα, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εκδικητικές απολύσεις εργαζόμενων που και είχαν απεργήσει στο παρελθόν και είχαν ζητήσει αυξήσεις στους μισθούς.

Η στάση εργασίας της Παρασκευής ήρθε σαν συνέχεια μιας πρώτης κινητοποίησης που έγινε την Πέμπτη το πρωί με τη συμμετοχή κάποιων - υπό απειλή απόλυσης τότε - εργαζόμενων και αρκετό αλληλέγγυο κόσμο.

Στη στάση εργασίας συμμετείχαν κάποιοι από τους υπό απόλυση εργαζόμενους, αλληλέγγυοι αλλά και κάποιοι εργαζόμενοι της εταιρίας που έκαναν στάση εργασίας και ήρθαν στην κινητοποίηση για να σταθούν στο πλάι των συναδέλφων τους.

Χαρακτηριστική είναι η στάση της εργοδοσίας της TaskUS που όχι μόνο επανειλλημένα κρυβόταν και δε δεχόταν συνάντηση με το σωματείο, αλλά και τρομοκράτησε τους εργαζόμενους της εταιρίας ώστε να μη βγουν απ την είσοδο που πραγματοποιούνταν η συγκέντρωση και τους ''φυγάδεψε'' από το γκαράζ. Διαδίδοντας χυδαία ψέματα πως οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα και πως υπάρχει κίνδυνος, η εργοδοσία προσπάθησε και να βεβηλώσει τον δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις αλλά και να αποκόψει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους από τους συναδέλφους τους.


Αυτή είναι η εργοδοσία της TaskUS που έχει σλόγκαν τα "people first'' και ''be ridiculously good''. Απολύσεις, τρομοκρατία και ridiculously απελπισμένες αντιδράσεις μπροστά στον αγώνα των εργαζομένων!

Θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 27/12 στις 7:45 έξω από τα γραφεία της TaskUS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: