Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Να μην περάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο! Όχι στη νέα φοροεπιδρομή!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ!

Στη Βουλή κατατέθηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για την τεκμαρτή φορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων, το οποίο θέλει να ψηφίσει μέσα στον Δεκμέβρη η κυβέρνηση, για να εισπράξει το 2024 επιπλέον φόρους 600εκ. ευρώ. Και όπως φαίνεται και από το κατατεθειμένο νομοσχέδιο αυτά τα χρήματα θα φύγουν από την τσέπη των χαμηλά αμειβόμενων, οι οποίοι έχουν δεν έχουν δουλειά, θα πληρώνουν «κεφαλικό» φόρο, καθώς συμφωνα με το νέο νομοσχέδιο το τεκμαρτό εισόδημα δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 10.920 ευρώ, προσαυξανόμενο 10% ανά τριετία.

Με ψέματα προσπαθούν να διασπάσουν το λαό και να πείσουν ότι κόπτονται για την «κοινωνική δικαιοσύνη»...

Παρουσιάζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες ως κλέφτες που κερδοσκοπούν, μέσω της φοροδιαφυγής, σε βάρος των συνταξιούχων και των μισθωτών εργαζομένων. Προσπαθούν να κρύψουν ότι είναι η ίδια η κυβέρνηση και όλοι οι προκάτοχοί της που έχουν τσακίσει κάθε λαϊκό και εργασιακό δικαίωμα, όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει!

Διαβεβαιώνουν τάχα ότι αυτή η ρύθμιση δεν αφορά τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι». Κρύβουν όμως ότι το νέο αυτό νομοσχέδιο πλήττει όλους εκείνους τους εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται με συγκαλυμμένες σχέσεις εξαρτημένης εργασίας. Ειδικότερα, σε μια σειρά κλάδους όπως είναι οι μισθωτοί δικηγόροι, οι τεχνικοί κλπ, στους οποίους οι εργαζόμενοι αμείβονται με 800 και 900 ευρω και κόβουν ΑΠΥ σε πελάτες του πραγματικού εργοδότη τους, θα κληθούν να πληρώσουν φόρους που θα ισοδυναμούν τουλάχιστον με δυο μισθούς! 

Αυτοί οι εργαζόμενοι που βαφτίζονται «συνεργάτες», ενώ ουσιαστικά είναι μισθωτοί, στερούμενοι κάθε δικαιώματος που απορρέει από την μισθωτή σχέση εργασίας (ωράριο, άδειες, αποζημιώσεις, επιδόματα, κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών κλπ) και που επιβαρύνονται ήδη με όλα τα κόστη στη δική τους πλάτη, τώρα θα καλούνται να πληρώνουν επιπλέον και τους νέους υπέρογκους φόρους! Θα δουν δηλαδή τον ήδη χαμηλό μισθό τους που δεν φτάνει να καλύψει ούτε τα βασικά, να μειώνεται ακόμα περισσότερο, σε μια εποχή μάλιστα που το κόστος ζωής έχει γίνει δυσβάσταχτο! 

Οι δύο τάχα «βελτιωτικές» παρεμβάσεις της κυβέρνησης, σε συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων και αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει σε μια σειρά κλάδους, σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν τον άδικο χαρακτήρα του νομοσχεδίου. Αντιθέτως πρόκειται να αξιοποιηθούν για να στηρίξουν ακόμα καλύτερα το παραμύθι περί πάταξης της φοροδιαφυγής.

Οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας για να μην περάσει το φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να ενταθούν και μαζικοποιηθούν! 

Αυτόν τον αγώνα καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι χωρίς να αναμένουν τον εκάστοτε επιστημονικό φορέα που τάχα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κάθε κλάδου. Τα σωματεία των μισθωτών εργαζομένων των πληττόμενων κλάδων να ενεργοποιηθούν και να πραγματοποιήσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις για την οργάνωση του αγώνα και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων που θα στηρίζονται από τους ίδους τους εργαζόμενους μαζικά και ανυποχώρητα, στην κατεύθυνση να μην περάσει το νομοσχέδιο!
 
Το σύνολο των εργαζομένων και της κοινωνίας να βρεθεί στο πλευρό των πληττόμενων κλάδων κόντρα στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση! 

Με μαζικούς αγώνες να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: