Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Γρεβενά: Απεργία ΟΕΝΓΕ 29-30/11

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ για τις 29 και 30 Νοεμβρίου, η νοσοκομειακή επιτροπή γιατρών του Γ.Ν. Γρεβενών προχώρησε σε κάλεσμα συνέλευσης τις προηγούμενες μέρες και κινητοποίησης στην πύλη του νοσοκομείου για τις 29/11.

Φωτογραφία: grevenapress.gr

Παρ' όλο που η συνέλευση δεν είχε την επιτυχία και τη μαζικότητα που αναμενόταν, η συζήτηση που έγινε έθεσε τα ζητήματα συνολικά της περίθαλψης, των νόμων που έρχονται να ερημοποιήσουν τα επαρχιακά νοσοκομεία, να υποβαθμίσουν την περίθαλψη που λαμβάνει ο λαός, να μπάσουν το ιδιωτικό κεφάλαιο στην περίθαλψη για τα καλά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους αλλά και για τους ασθενείς, όπως και τα ζητήματα των συμβασιούχων αλλά και των μειωμένων μισθών και των τραγικών ελλείψεων σε νευραλγικά τμήματα κυρίως όσον αφορά το Γ.Ν Γρεβενών.

Η συζήτηση κατέληξε στην απόφαση της συμμετοχής στην απεργία, στη συγκέντρωση με πανό στην πύλη του νοσοκομείου και σε ενημέρωση των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για τα ζητήματα και την κινητοποίηση.

Δυστυχώς η συμμετοχή των γιατρών στην απεργία δεν ήταν ικανοποιητική και ήταν αναντίστοιχη σε σχέση με την αναγκαιότητα, αφού και από πλευράς της ΟΕΝΓΕ, δεν έγινε κάποια σοβαρή προσπάθεια ζύμωσης και ξεσηκωμού. Επίσης, η 48ωρη απεργία, χωρίς καν να έχει προηγηθεί άλλη κινητοποίηση, ήταν περισσότερο μια τουφεκιά στον αέρα για να πάμε και να μιλήσουμε με το υπουργείο, παρά κάτι πραγματικά ουσιαστικό.

Παρ' όλ' αυτά, η συγκέντρωση είχε μια μαζικότητα και έγινε γνωστή στην τοπική κοινωνία μέσω των ανταποκρίσεων των τοπικών ΜΜΕ αλλά και των συνεντεύξεων που δόθηκαν από τους γιατρούς. Στη συγκέντρωση επίσης παρευρέθησαν μέλη άλλων σωματείων και συλλογικοτήτων, ενώ ανακοίνωση στήριξης εξέδωσε και η τοπική ΑΔΕΔΥ.

Στο τέλος της συγκέντρωσης έγινε ένας μικρός απολογισμός της κινητοποίησης και αποφασίστηκε νέα συνέλευση των γιατρών του Γ.Ν. Γρεβενών για την επόμενη εβδομάδα, ώστε να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την υποβάθμιση και την ερήμωση των νοσοκομείων. Στόχος είναι να γίνει μια προσπάθεια να έρθουν σε επαφή όλα τα νοσοκομεία της δυτικής μακεδονίας, ώστε να παρακινηθούν και αυτά, και να δημιουργηθεί κάτι πιο ευρύ και μαζικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: