Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ «ΟΚ ΜΑRΚΕΤ» ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η απόλυση της εργαζόμενης από τα «ΟΚ MARKET» του Βύρωνα αποκαλύπτει με τον πιο καθαρό τρόπο την εργασιακή πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Η εργοδοσία κάλεσε την εργαζόμενη, μητέρα ενός μικρού παιδιού και με πρόσφατη την απώλεια του συζύγου της, την ώρα της βάρδιάς της και της ανακοίνωσε την απόλυσή της, χωρίς καμία αιτιολογία.

Η εργοδοσία αξιοποιώντας το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας και έχοντας στη διάθεσή της τα τελευταία «δώρα» της κυβέρνησης, τα αντεργατικά εκτρώματα Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, «ξεσαλώνει», πατώντας πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι ακριβώς αυτή η ένταση της αντεργατικής πολιτικής, που στρώνει το έδαφος στους εργοδότες για να εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους σε εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς, μισθούς πείνας, απλήρωτες υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις μέχρι και «μηδενικών ωρών». Που ποινικοποιεί τη συλλογική διεκδίκηση με τη βούλα του νόμου. Η διαμόρφωση της συνείδησης του εργαζόμενου σκλάβου, που είναι απόλυτα διαθέσιμος στις ορέξεις του κεφαλαίου, βαδίζει πλάι πλάι με την τρομοκρατία και τη συνεχή απειλή της ανεργίας και της φτώχιας, την υποταγή και την άνευ όρων εκμετάλλευσή του. Προϋποθέτει την εμπέδωση της αναλωσιμότητάς του.

Τα «OK MARKET» εδώ και χρόνια πρωτοπορούν, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την αντεργατική πολιτική, και είναι πολύ ΟΚ για το σύστημα. Από την απόλυση εργαζομένων γιατί δε χαμογελούν κατά τη διάρκεια της εξοντωτικής τους βάρδιας μέχρι σήμερα έχουν ανεβάσει αρκετά ψηλά τον πήχη της εκμετάλλευσης. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν καλύπτοντας πολλαπλά πόστα χωρίς διάλειμμα στη βάρδιά τους, δουλεύοντας διπλοβάρδιες, υπερωρίες και χωρίς να μεσολαβούν οι απαιτούμενες ώρες ανάπαυσης ανάμεσα σε δύο βάρδιες. Προφανώς, δεν υπάρχουν Κυριακές και αργίες! Όλες οι μέρες είναι εργάσιμες, χωρίς καμία προσαύξηση στον μισθό.

Η εργαζόμενη δεν υποτάχθηκε στη «μοίρα» που επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους η δίψα του κεφαλαίου για κέρδος. Κατήγγειλε την άδικη απόλυσή της στο σωματείο και αποφάσισε να παλέψει για το δικαίωμα της στη δουλειά. Διάλεξε τον δρόμο του συλλογικού αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης. Τον μόνο δρόμο που μπορεί να φέρει νίκες και να βάλει φραγμό στην αντεργατική επίθεση.

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την εργοδοσία των OK MARKET για την άδικη απόλυση της εργαζόμενης και δηλώνει αλληλεγγύη στον αγώνα για την άμεση επιστροφή της στη δουλειά.

- ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ - ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ!
- ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ!
- ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
- ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: