Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Το 3ήμερο 25-26-27- Φλεβάρη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στην Αθήνα. Ενώ για τα παραρτήματα σε Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φλεβάρη.

Η Ταξική Πορεία στο ΣΜΤ θα παρέμβει με ψηφοδέλτια για να ενισχύσει την κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και του ΑΓΩΝΑ τόσο στα πλαίσια του σωματείου και του κλάδου των μισθωτών τεχνικών, όσο και συνολικά στο εργατικό κίνημα. 


Συναδέλφισσα- Συνάδελφε,

Οι εκλογές του σωματείου πραγματοποιούνται σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στον εργαζόμενο λαό. Τα τεράστια κύματα ακρίβειας διευρύνουν τις συνθήκες φτώχιας και εξαθλίωσης. Η αντεργατική πολιτική προελαύνει αφήνοντας πίσω «καμένη γη» και εργασιακές συνθήκες που θυμίζουν μεσαίωνα. Τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα στη γειτονιά μας (Ουκρανία, Μέση Ανατολή) δημιουργούν συνθήκες συνολικότερης ανάφλεξης και ανεβάζουν την επικινδυνότητα για τους λαούς της περιοχής σε νέα οριακά επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, πλατιές κοινωνικές δυνάμεις βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση. Διεκδικούν αυτονόητα δικαιώματα: τις σπουδές, το ψωμί, τη δουλειά. Η σπουδάζουσα νεολαία μέσα σε κλίμα λάσπης, καταστολής και τρομοκρατίας συνεχίζει μαζικά να παλεύει ενάντια στη κατάργηση του άρθρου 16, διεκδικώντας το δικαίωμα στις σπουδές, τη δουλειά και τις ελευθερίες. Οι αγρότες βρίσκονται ξανά στα μπλόκα του αγώνα παλεύοντας ενάντια στον αφανισμό τους. Ο εργαζόμενος λαός, η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα είναι ανάγκη να χαράξουν ένα διαφορετικό δρόμο από τη στάση αναμονής που επιβάλλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ένα ενιαίο μέτωπο του λαού και της νεολαίας ενάντια στην επίθεση και την καταστολή είναι ανάγκη να χτιστεί στη πράξη, στις μαζικές διαδικασίες, στη συμμετοχή στα όργανα πάλης, στο δρόμο του αγώνα. Η απεργία στις 28 Φλεβάρη πρέπει να είναι μαζική και διεκδικητική, πρέπει να γίνει υπόθεση των σωματείων και να παλευτεί μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο.

Η εργασιακή βαρβαρότητα κυριαρχεί στον κλάδο των μισθωτών τεχνικών. Η «ανάπτυξη» που το κεφάλαιο ευαγγελίζεται και η αύξηση του κύκλου εργασιών στο χώρο της μελέτης και της κατασκευής καμία πραγματική αποτύπωση δεν βρίσκει στην καθημερινότητα των εργαζόμενων του κλάδου. Αντίθετα, οι εργασιακές σχέσεις αναδύουν βαρβαρότητα, μισθούς πείνας και εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας, ενώ η εργοδοσία αλωνίζει. Μεταφέρουν τα κόστη της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων του κλάδου και ταυτόχρονα αυξάνουν την πίεση για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, για ακόμη μεγαλύτερες θυσίες. Απλήρωτες υπερωρίες, εξοντωτικοί ρυθμοί, δουλειά τα Σαββατοκύριακα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, αθρόες απολύσεις και εργοδοτική τρομοκρατία είναι μερικά στοιχεία της καθημερινότητας του κλάδου και όλα πλέον με τη σφραγίδα του νόμου.

Η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα συνεχίζεται. Είναι ξεκάθαρο ότι η αντεργατική επίθεση και η εργασιακή βαρβαρότητα δημιουργούν εκτεταμένη οργή και αγανάκτηση που υπό όρους μπορούν να μετατραπούν σε μαζική αντίσταση και διεκδίκηση. Η νομοθεσία που βγάζει παράνομες τις απεργίες και τις συγκεντρώσεις, η προσπάθεια για άμεση παρέμβαση στα εσωτερικά των σωματείων, οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, το μητρώο μελών και το φακέλωμα όσων συμμετέχουν στα σωματεία είναι μια προσπάθεια οχύρωσης απέναντι στους αγώνες που ξεσπούν και πρέπει να μας βρουν αποφασιστικά απέναντί τους σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής τους. Την ίδια στιγμή, αξιοποιούνται οι υποταγμένες ηγεσίες και οι κάθε λογής «ψεύτικοι φίλοι» εντός των σωματείων και του εργατικού κινήματος.

 

Η βάρβαρη αυτή πολιτική πρέπει να βρει τον κάθε ένα από εμάς σε θέση πάλης, στους αγώνες της επόμενης ημέρας στους χώρους εργασίας, στη μαζικοποίηση του σωματείου, στο δρόμο του αγώνα.

·         Να αναπτύξουμε νέους συλλογικούς - ταξικούς αγώνες. Τέτοιους που να στέκονται απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Με στόχο την ανάσχεση της βάρβαρης επίθεσης και την ανατροπή των αντεργατικών νόμων, που μόνη επιδίωξη έχουν την αφαίμαξη του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

·         Να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες. Κόντρα σε λογικές διαχείρισης της μιζέριας και της λιτότητας. Να μετατρέψουμε την δίκαιη οργή σε πολιτική πράξη και αγώνα.

·         Να διεκδικήσουμε εργασιακές σχέσεις με ανθρώπινους ρυθμούς και δουλειά με δικαιώματα. Ενάντια στην ελαστικοποίηση και τους εξοντωτικούς ρυθμούς.

·         Να οργανώσουμε και να επεκτείνουμε τη διεκδίκηση υπογραφής και εφαρμογής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με πραγματικούς όρους και μαζικό ανυποχώρητο αγώνα. Κόντρα στις εικονικές μάχες και τα μεγαλεπήβολα σχέδια.

·         Να υπερασπιστούμε το αδιαμφισβήτητο δικαίωμά μας στον ελεύθερο από το κράτος συνδικαλισμό, την απεργία και την διαδήλωση ως τα μόνα όπλα μας απέναντι στο κεφάλαιο και την εργοδοσία.

·         Να σηκώσουμε ανάστημα στην τρομοκρατία και την υποταγή, διεκδικώντας μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Να ζωντανέψουμε το σωματείο μας, το μοναδικό συλλογικό όπλο των εργαζόμενων του κλάδου.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, μέσω της παρέμβασής της το προηγούμενο διάστημα στους χώρους εργασίας και τις διαδικασίες του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, προσπαθεί να θέσει την κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην εργασιακή βαρβαρότητα, της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ δουλειάς με δικαιώματα, της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των αντεργατικών νόμων. Προσπαθεί να αναδείξει την αναγκαιότητα της συμμετοχής του κόσμου της δουλειάς στις δράσεις και τις αποφάσεις του σωματείου, κόντρα στον συνδικαλισμό της εικονικής πραγματικότητας και της απογοήτευσης. Κόντρα στη λογική της ανάθεσης που θέλει τη βάση του κλάδου στο περιθώριο, παρακολουθητή των εξελίξεων και των αποφάσεων των «ειδικών του αγώνα».

Καλούμε κάθε εργαζόμενο μισθωτό τεχνικό να στηρίξει και να μαζικοποιήσει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Να γραφτεί στο σωματείο, να πάρει μέρος ενεργά στις διαδικασίες του, να συμμετάσχει στις εκλογές που έρχονται, να στηρίξει με την ψήφο του την κατεύθυνση της Ταξικής Πορείας.

 

Ψηφίζουμε-Στηρίζουμε

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: