Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Καθαρίστριες Πάτρα: Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις Τρίτη 15/03 18:30 στο ΕΚΠ

90 καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Πατρών και 150 καθαρίστριες των νοσοκομείων Ρίου και Αγ. Ανδρέα θα βρεθούν στο δρόμο μόλις λήξουν οι συμβάσεις τους. Η Ταξική Πορεία καλεί όλους τους εργαζόμενους της Πάτρας να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα που έχουν ξεκινήσει.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Συναδέλφισσα/ε,

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσεις εδώ και καιρό έναν ανελέητο αγώνα ενάντια σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Παίρνοντας τη σκυτάλη από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και για λογαριασμό του κεφαλαίου αμφισβητεί έμπρακτα τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Τα απανωτά χτυπήματα σε μισθούς, σε συντάξεις, σε μόνιμη και σταθερή δουλειά ήταν εδώ και δεκαετίες στο στόχαστρο ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Το σημερινό πολιτικό προσωπικό του, επιταχύνει όλες αυτές τις διαδικασίες που στέλνουν στο μεσαίωνα τον κόσμο της δουλειάς. Μετά την 13η αξιολόγηση και στον δρόμο προς την 14η, οι δημοσιονομικές προσαρμογές τσαλαπατούν τα δικαιώματα του λαού, της νεολαίας και της εργατικής τάξης.

Οι απολύσεις των καθαριστριών στα νοσοκομεία και στο πανεπιστήμιο Πατρών είναι μέρος αυτής της συνολικής επίθεσης. Τα αστικά κόμματα και η κυβέρνηση έχουν πάρει ήδη θέση. Όποιο καθεστώς μπορεί να θυμίζει μόνιμη εργασία, για τους κυβερνητικούς θα πρέπει να εξαφανιστεί. Η εργολαβοποίηση της καθαριότητας φέρνει μαζί της νέες βάρβαρες συνθήκες εργασίας και ανοίγει διάπλατα την πόρτα προς την ανεργία. Κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τις «προτάσεις» μιας κυβέρνησης που έχει πάρει την απόφαση να πετάξει έξω από τη δουλειά 250 ανθρώπους. Οι αλλαγές στο πανεπιστήμιο και το «νέο ΕΣΥ» που σχεδιάζουν, οι αναστολές και οι απολύσεις των υγειονομικών που πλησιάζουν συμπληρώνουν τα κομμάτια μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης.

Μετά από την ψήφιση του νόμου 4808/21 (Χατζηδάκη) το τοπίο της εργασίας θα είναι ακόμα πιο μαύρο για όλους τους εργαζόμενους. Οι απλήρωτες υπερωρίες, οι απολύσεις και η ελαστική εργασία διευρύνονται για όλους τους εργαζόμενους που με αυτό τον τρόπο μετατρέπονται σε εργαλεία στα χέρια των εργοδοτών τους την ίδια ώρα που όλα τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα μπαίνουν στο γύψο στερώντας τους τη δυνατότητα να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται. Αυτά τα βάρη φορτώνονται όλοι οι εργαζόμενοι σε μια περίοδο μάλιστα που το αυξημένο κόστος ζωής στερεί τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.

Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις είναι ένας αγώνας δίκαιος και πρέπει να νικήσει! Τα μηνύματα που έρχονται από τους αγώνες της Καβάλα Oil, της ΛΑΡΚΟ, της COSCO και άλλων εμπνέουν στο σήμερα την προοπτική της πάλης μας. Η προοπτική της νίκης θα έρθει μόνο μέσα από την Οργάνωση, την Αντίσταση και την Διεκδίκηση.

  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤHΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4808/21


ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΡΤΗ,18:30

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ


Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: