Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

ΓΝ Φιλιατών: Όχι στις απολύσεις! Αλληλεγγύη στις συναδέλφους στην καθαριότητα!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση ενάντια σε οποιαδήποτε μεθόδευση της εργοδοσίας που οδηγεί σε απόλυση των συναδέλφων στην καθαριότητα. Ό,τι και να σχεδιάζουν εργολάβος, διοίκηση, υπουργείο, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των συναδέλφων στη δουλειά. Οι ασαφείς δηλώσεις από την πλευρά τις εργοδοσίας που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης των συναδέλφων, αρκούν για να ορθώσουμε το αγωνιστικό μας ανάστημα ενάντια στο ενδεχόμενο των απολύσεων.

Η απόλυση των συναδέλφων, επί πιθανής λήξης της σύμβασης του νοσοκομείου με τον εργολάβο, με τις οποίες δουλεύουμε για χρόνια κάτω από την ίδια στέγη, δεν είναι μια εξέλιξη που οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδεχθούμε με δεμένα χέρια. Το σύστημα και η πολιτική του έχει στο στόχαστρο το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και αυτή η εξέλιξη. Για αυτό το λόγο, στον ίδιο χώρο δουλειάς σχεδόν οι μισοί δουλεύουμε με διαφορετικές- μη μόνιμες σχέσεις εργασίας όπως επικουρικοί, συμβασιούχοι, ΟΑΕΔ, εργολαβικοί. ΌΛΟΙ ΟΜΗΡΟΙ και υπό τον συνεχή εκβιασμό της απόλυσης.

Δεν υπερασπιζόμαστε κατά συνέπεια την μία ή την άλλη μορφή εκμετάλλευσης. Ούτε πέφτουμε στην παγίδα να ταυτίσουμε την φυγή του εργολάβου με την αναγκαστική απόλυση των συναδέλφων. Αναγνωρίζουμε όλες αυτές τις συμβάσεις ως δυνατότητα του συστήματος να χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα, να χαμηλώνει τους μισθούς, να ανακυκλώνει την ανεργία, να εντατικοποιεί την δουλειά, να δυναμώνει την κυριαρχία του πάνω στον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου.

Η τακτική αυτή της εργοδοσίας αποτελεί τμήμα της συνολικότερης επίθεσης που εξελίσσεται στο χώρο. Τέτοιες εργασιακές συνθήκες θέλουν να επιβάλλουν σε όλους μας με τις επιδιώξεις που ονομάζουν «ΝΕΟ ΕΣΥ». Για αυτό θέλουν να μετατρέψουν τα νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ. Για αυτό εφαρμόζουν νέα λογισμικά συστήματα τιμολόγησης και καταγραφής (DRG). Για αυτό ανανέωσαν τις συμβάσεις των επικουρικών μόνο για 6 μήνες ανανεώνοντας την ομηρία για χιλιάδες εργαζόμενους. Για αυτό καθυστερούν τα αποτελέσματα των προκηρύξεων (7Κ) για χρόνια. Για αυτό εξωθούν χιλιάδες συναδέλφους σε παραίτηση. Για αυτό δεν προσλαμβάνουν αλλά εξουθενώνουν το προσωπικό με εντέλλεσθε μετακινήσεις. Για αυτό μεθοδεύουν συγχωνεύσεις και κλεισίματα νοσοκομείων τσακίζοντας το δικαίωμα του λαού σε ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.

Για αυτή ακριβώς την κατάσταση όλοι οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους (μόνιμοι και συμβασιούχοι) έχουν ανάγκη και καθήκον να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Για αυτό η μόνη απάντηση είναι ο μαζικός αγώνας για την ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ. Αυτή πρέπει να είναι και η επιδίωξή μας απέναντι σε ότι μεθοδεύει η εργοδοσία.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: