Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Νοσοκομεία: Στάση Εργασίας Παρασκευή 8/12, 10-3μμ - Συγκέντρωση 10:30πμ υπουργείο Υγείας

Όλοι στη Στάση Εργασίας Παρασκευή 8/12, 10-3μμ

Συγκέντρωση 10:30πμ υπουργείο Υγείας

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες, 
Η πρόσφατη απόφαση για παράταση των επικουρικών, των ΣΟΧ και των ειδικευόμενων νοσηλευτών για 6,3 και 2 μήνες αντίστοιχα συνεχίζει την κατάσταση ομηρίας τους με την άρνηση της μονιμοποίησής τους. Ενώ τα κενά στο ΕΣΥ είναι δεκάδες χιλιάδες, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε διαρκώς στα όρια της εξάντλησης, με δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες, μαζικές προσλήψεις δεν γίνονται. Αντίθετα βλέπουμε χρόνο με το χρόνο να λιγοστεύουμε είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, είτε εξώθησης σε παραίτηση λόγω των απάνθρωπων ρυθμών δουλειάς, είτε πλέον και με απολύσεις συμβασιούχων για χάρη των εργολάβων. 

Στόχος είναι η παραπέρα προώθηση της αντεργατικής πολιτικής με το χτύπημα στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Γι’ αυτό οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε με διαφόρων ειδών συμβάσεις. Γι’ αυτό έχουν μπει οι εργολάβοι στα νοσοκομεία. Γι’ αυτό προωθείται η μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και η αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας των ψυχιατρικών κλινικών αλλά και του ΚΕΘΕΑ. Για να είμαστε εργαζόμενοι λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, που θα φοβόμαστε να σηκώσουμε κεφάλι, διαρκώς υπό τον φόβο της απόλυσης. 

Είναι ακριβώς η πολιτική που θεωρεί σπατάλες τα λεφτά για την περίθαλψη. Που ενώ δίνει δισεκατομμύρια για όπλα αρνείται να κάνει προσλήψεις. Η πολιτική όλα στο κεφάλαιο, όλα για το κεφάλαιο. Που ταυτόχρονα που πανηγυρίζει για την νέα επενδυτική βαθμίδα της χώρας, ο λαός στενάζει από την ακρίβεια και τους καθηλωμένους μισθούς.

Μόνη μας διέξοδος είναι η οργάνωση των δικών μας αντιστάσεων. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τις συνδικαλιστικές μας ηγεσίες (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ). Αυτό που τις απασχολεί είναι ποιος θα είναι πρώτος συνομιλητής με την κυβέρνηση και όχι να οικοδομήσουν πραγματικούς αγώνες. Καλούν σε κινητοποιήσεις για να επιβεβαιώνουν το ρόλο τους χωρίς να προσπαθούν αυτές να γίνουν πραγματικά υπόθεση των εργαζομένων. Πρέπει οι ίδιοι να αναλάβουμε την αρμοδιότητα. Να οργανώσουμε εστίες αντίστασης ενάντια στη αντιλαϊκή πολιτική. Να μπούμε ξανά στο δρόμο των μαζικών οργανωμένων αγώνων γιατί δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με την πάλη μας.

  • Πραγματικές αυξήσεις, στο κόστος της ζωής
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Κανένα κλείσιμο νοσοκομείου
  • Χαρακτηρισμός του χώρου ως ανθυγιεινού

Δεν υπάρχουν σχόλια: