Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Πέμπτη 14 Δεκέμβρη: Στάση εργασίας στο δημόσιο

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Πέμπτη 14 Δεκέμβρη: Στάση εργασίας στο δημόσιο – 10πμ-Λήξη ωραρίου

Αθήνα: 11πμ, Πλατεία Καραϊσκάκη


Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο βιώνουμε εδώ και πολλά χρόνια την πιο άγρια επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Μισθοί, μονιμότητα, ασφάλιση, όροι δουλειάς, τίποτα δεν έχει μείνει έξω απ’ το στόχαστρο της αντεργατικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα:

  • Μιλά για «αυξήσεις» και οι εργαζόμενοι, μετά από πάνω από μια δεκαετία κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού και παγώματος των μισθών, θα δούμε μόνο ψίχουλα. Και μάλιστα σε συνθήκες τεράστιας ακρίβειας, συνεχούς αύξησης των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά και εκτίναξης του κόστους της στέγασης και της ενέργειας.
  • Εξαγγέλλει δήθεν προγράμματα απασχόλησης των ανέργων και απολύει τους συμβασιούχους στο δημόσιο, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και καταργεί στην πράξη τη μονιμότητα. Μιλά για αξιολόγηση και ατομική ευθύνη των εργαζομένων, ενώ οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς χειροτερεύουν, η εντατικοποίηση αυξάνει, οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές μεγαλώνουν, τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν θλιβερή καθημερινότητα.
  • Με όχημα τους αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, απειλεί τους εργαζόμενους που αντιστέκονται με πειθαρχικά, επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο ακόμα και στον τρόπο λειτουργίας των σωματείων και των συλλόγων μας, με σκοπό να βάλει «στον γύψο» τον ελεύθερο συνδικαλισμό.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η προώθηση της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής. Ο προϋπολογισμός για το 2024 προβλέπει μειωμένες κρατικές δαπάνες για οτιδήποτε σχετίζεται με τις λεγόμενες «κοινωνικές παροχές», συμπληρώνοντας την επίθεση που τσακίζει κάθε λαϊκό δικαίωμα. Ταυτόχρονα, προβλέπει ακόμα πιο αυξημένα έσοδα απ’ τη φορολογία. Η πολιτική της αφαίμαξης του λαού και των εργαζομένων συνεχίζεται κι εντείνεται, στο πλαίσιο που καθορίζουν ΕΕ και ΔΝΤ και με φόντο την ένταση των ανταγωνισμών και της κρίσης παγκόσμια.

Η πραγματική διέξοδος για τους εργαζόμενους βρίσκεται στη μαζική αντίσταση στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες «λάμπουν δια της απουσίας τους» και οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουμε οι ίδιοι, παίρνοντας την υπόθεση της διεκδίκησης της ζωής μας στα χέρια μας. Μπροστά στα πολλαπλά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε, να ενεργοποιήσουμε τα συλλογικά μας όργανα σε κατεύθυνση μαζικών κι αποφασιστικών αγώνων. Να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Να παλέψουμε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Να υπερασπιστούμε τη μονιμότητα και να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να κερδίσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: